Kako gledati 3D filmove na bilo kom monitoru?

8

Ako želite da gledate 3D filmove na vašem običnom monitoru, biće vam potrebne 3 stvari: plejer koji podržava 3D filmove, 3D naočari i 3D film.

Jedino ćete morati da uložite nešto novca u 3D naočare ako već nemate neke. Dobra stvar je što možete koristiti bilo koje 3D naočare jer ovaj plejer podržava sve vrste 3D filmova.

Ja ću za primer uzeti klasične crveno-cyan 3D naočare koje sam dobio, a inače ne koštaju mnogo. Uz to, koristiću Potplayer, a 3D filmove ću skidati sa Yifi sajta.

Potrebno:

– 3D naočari (uputstvo kako da kupite)

Potplayer

3D filmovi

Uputstvo:

– preuzmite i instalirajte Potplayer

– preuzmite neki 3D film sa YIFI sajta (ili nekog drugog)

– pustite film preko tog plejera

Videćete da je slika duplirana. Ako imate takve naočare, dalje ne trebate ništa da podešavate. Ako imate klasične crveno-cyan naočare, onda čitajte dalje.

Sad kliknite na 3D ikonicu u donjem delu plejera i slika će se sjediniti i videćete one poznate dve boje – crvena i cyan. Stavite vaše naočare i uživajte!

how-to-watch-3d-movies1

Pogledajte još i: Kako igrati obične igre u 3D

Povezano:
8 komentara
 1. Miroslav kaže

  Ovo uputstvo za gledanje 3d filmova ne funkcionise. Kad pritisnem 3d dugme slika ostaje duplirana i pojavljuje se prozor za podesavanja

 2. labud kaže

  Pozdrav.posjedujem samsung smart tv ue40f5300 koji ne podrzava 3d.mislim da je malo glupo pitanje,ali dal se kako mogu gledati 3d filmovi na tom led tv-u.pa makar to bilo i s crveno plavim naocarima.

 3. lazar kaže

  Po meni najbolji program za gledanje 3d filmova je Cyberlink Power DVD 13,ima sve opcije za 3d,uz njega 3d crveno plave naocare,kao i lcd tv ili monitor i uzivanje moze da pocne.Najbolje je imati original 3d film sa titlovima koji rade perfektno i zauzimaju memoriju od 8 do 40gb blueray 3d movies.

 4. Vlada kaže

  Imam pasivne LG AG-F315 3d naočare i nije mi 3d slika sa KMplayer-om , zna li neko kako podesiti?

 5. Vladimir kaže

  Koliko je kvalitetan ovaj nacin gledanja 3D filmova?

  1. Stefan M. kaže

   U kom smislu „kvalitetan“? Nije kao u bioskopu ali za kućnu varijantu za te pare…..Može da se gleda.

   1. Vladimir kaže

    Kvalitetan da postane bolja solucija taj 3D nego gledati standardno u 2d-u, da se razlikuju boje dobro, efekti da mogu doci do izrazaja isl. :) Da nije samo „fora“ za gledanje u 3D-u, nego ono, da bas valja.

    1. Stefan M. kaže

     Sve zavisi koliko je korisnik zahtevan po tom pitanju. Ako neko više voli da uživa u čistoj slici i dobrom filmu, on će pre gledati u 2D. Ako neko voli 3D pa makar slika bila crveno-plava, taj će gledati tako. Ja lično opet gledam u 2D.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.