Kako gledati 3D filmove na bilo kom monitoru?

Ako želite da gledate 3D filmove na vašem običnom monitoru, biće vam potrebne 3 stvari: plejer koji podržava 3D filmove, 3D naočari i 3D film.

Jedino ćete morati da uložite nešto novca u 3D naočare ako već nemate neke. Dobra stvar je što možete koristiti bilo koje 3D naočare jer ovaj plejer podržava sve vrste 3D filmova.

Ja ću za primer uzeti klasične crveno-cyan 3D naočare koje sam dobio, a inače ne koštaju mnogo. Uz to, koristiću Potplayer, a 3D filmove ću skidati sa Yifi sajta.

Potrebno:

– 3D naočari (uputstvo kako da kupite)

Potplayer

3D filmovi

Uputstvo:

– preuzmite i instalirajte Potplayer

– preuzmite neki 3D film sa YIFI sajta (ili nekog drugog)

– pustite film preko tog plejera

Videćete da je slika duplirana. Ako imate takve naočare, dalje ne trebate ništa da podešavate. Ako imate klasične crveno-cyan naočare, onda čitajte dalje.

Sad kliknite na 3D ikonicu u donjem delu plejera i slika će se sjediniti i videćete one poznate dve boje – crvena i cyan. Stavite vaše naočare i uživajte!

Pogledajte još i: Kako igrati obične igre u 3D

3dfilmovi
Komentari (7)
Dodaj komentar
 • labud

  Pozdrav.posjedujem samsung smart tv ue40f5300 koji ne podrzava 3d.mislim da je malo glupo pitanje,ali dal se kako mogu gledati 3d filmovi na tom led tv-u.pa makar to bilo i s crveno plavim naocarima.

 • lazar

  Po meni najbolji program za gledanje 3d filmova je Cyberlink Power DVD 13,ima sve opcije za 3d,uz njega 3d crveno plave naocare,kao i lcd tv ili monitor i uzivanje moze da pocne.Najbolje je imati original 3d film sa titlovima koji rade perfektno i zauzimaju memoriju od 8 do 40gb blueray 3d movies.

 • Vlada

  Imam pasivne LG AG-F315 3d naočare i nije mi 3d slika sa KMplayer-om , zna li neko kako podesiti?

 • Vladimir

  Koliko je kvalitetan ovaj nacin gledanja 3D filmova?

  • Stefan M.

   U kom smislu „kvalitetan“? Nije kao u bioskopu ali za kućnu varijantu za te pare…..Može da se gleda.

   • Vladimir

    Kvalitetan da postane bolja solucija taj 3D nego gledati standardno u 2d-u, da se razlikuju boje dobro, efekti da mogu doci do izrazaja isl. :) Da nije samo „fora“ za gledanje u 3D-u, nego ono, da bas valja.

    • Stefan M.

     Sve zavisi koliko je korisnik zahtevan po tom pitanju. Ako neko više voli da uživa u čistoj slici i dobrom filmu, on će pre gledati u 2D. Ako neko voli 3D pa makar slika bila crveno-plava, taj će gledati tako. Ja lično opet gledam u 2D.