Kako isključiti „Seen“ na Facebook chat-u?

Mnogima se ne sviđa što je Facebook uveo „Seen“ opciju na chat-u jer im na neki način ruši privatnost, a opet nekome je ta opcija odlična. Ako spadate u ovu grupu kome to smeta, evo nekoliko načina kako da isključite tu opciju.

Pre svega da napomenem: ovim postupkom ćete sprečiti druge da vide da li ste pročitali njihove poruke, ali ćete vi znati da li su oni pročitali vaše. Dakle, vama će pisati „Seen“ a njima ne.

1) AdBlock

– ukoliko već koristite AdBlock dodatak, onda možete dodati jedan filter u opcijama i to bi bilo to. Dakle, otvorite opcije AdBlock dodatka, odaberite treću karticu „Prilagodi“, kliknite na „Izmeni“ dugme i ispod u polje na kraju unesite sledeći Kod a zatim sačuvajte i osvežite Facebook.

facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest

fb-unseen1

2) Social Reviver

– ovaj dodatak ima dosta opcija za uređivanje Facebooka između kojih je i „Unseen“. Dakle, samo instalirajte dodatak i u podešavanjima štiklirajte šta vam treba.

3) Facebook™ Chat Privacy

– dodatak stvoren samo za „Unseen“ opciju. Instalirajte ga, osvežite Facebook i to je to.

(Lifehacker)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *