Novi AdSense oglasi za responsive sajtove

0

responsive-adsenseKako u današnje vreme imamo sve više uređaja preko kojih surfujemo internetom, raste potreba za optimizacijom sajtova za sve te uređaje. Sve više sajtova se prilagođava različitim veličinama ekrana uvođenjem responsive tehnike.

U prevodu, sajtovi menjaju svoj izgled u zavisnosti od uređaja, tj. veličine ekrana, sa kog posećujete taj sajt. Koliko je ovo korisno možete pretpostaviti i sami. Za primer, uzmite ovaj blog: otvorite u novom tabu www.saznajnovo.com, smanjite širinu svog web pregledača i videćete kako se sajt prilagođava širini pregledača.

Dosadašnji problem sa AdSense oglasima je bio taj što velićina oglasa ostaje ista bez obzira na veličinu ekrana uređaja pa je tako sav sadržaj sajta optimizovan a jedino je oglas širi.

Google je ovo rešio uvođenjem novih „Reaktivnih oglasnih jedinica„. Dakle, imate jedan Kod koji kopirate na mesto gde želite da se baner nalazi a veličina banera će se prilagoditi u zavisnosti od širine ekrana.

Za primer uzmite ovaj veliki baner na vrhu bloga: u novom tabu otvorite www.saznajnovo.com, smanjite širinu web pregledača, osvežite stranicu (F5) i na mestu tog velikog banera sada se nalazi manji.

Postupak kreiranja ovakvih banera je isti kao i kreiranje standardnih, samo u padajućem meniju za veličinu oglasa odaberite „Реактивна огласна јединица (БЕТА)“

responsive-adsense-ads2

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.