Facebook ukida privatnost skrivanja iz pretrage

Facebook-low-privacyPre godinu dana Facebook je uklonio opciju skrivanja iz pretrage po imenu i prezimenu za one korisnike koji je nisu ni koristili. Dok je onima koji su odlučili da se sakriju iz pretrage ostavio tu mogućnost.

No, za nekoliko dana ovu opciju će isključiti za sve korisnike tako da, želeli vi to ili ne, svi će moći da vas pronađu pomoću pretrage preko vašeg imena i prezimena.

Ali, kako navode, korisnici će i dalje imati mogućnost da kontrolišu ko može da vidi njihove sadržaje.

Facebook s vremena na vreme ukida deo po deo privatnosti i tako nam ostavlja sve manje opcija. Svako ima pravo na svoju privatnost i internet je mesto gde se ne treba igrati sa time. Da li je ovo pametan potez? Ja mislim da nije, a vi?

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *