Kada možemo očekivati Street View iz Srbije na mapama?

Google-VoziloKako su nas preplavile vesti o tome da su stigla vozila iz Googlea koja mapiraju ulice gradova i kod nas, verujem da se pitate kada ćemo moći da vidimo naše gradove na mapama?

Kako kažu iz Googlea, počeće da mapiraju Beograd i Novi Sad 23. oktobra, dok će ostale manje gradove i sela početi posle zime.

Pošto je sastavljanje prikupljenih slika kompleksan tehnološki proces, to će potrajati nekoliko meseci i nakon toga će biti dostupne na Street View.

Kao i uvek, Google će zamagliti lica prolaznika i tablice automobila,  sve radi privatnosti građana. Ako ipak naiđete na neko lice ili tablicu da nisu zamagljeni, možete poslati napomenu klikom na „prijavi problem“ u donjem levom uglu slike.

Google-Street-View-srbija

(Slike: itsvet.com)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *