Android „Trackpad“ aplikacija sa podrškom za S-pen

cloud-convert

Trackpad aplikacija za Android uređaje ima dosta, neke su naprednije, neke su jednostavne sa malo opcija, neke se plaćaju ali retko koja ima podršku za S-pen. Isprobao sam dosta aplikacija dok nisam naišao na jednu koja je stvorena baš za S-pen i radi odlično a još je i besplatna. Radi se o oplikaciji pod nazivom „VirtualTablet“ . Ova aplikacija nije kao ostale gde morate da dodirujete ekran prstom ili olovkom kako biste pomerali kursor, već detektuje kada je S-olovka iznad ekrana i tako pomera kursor. Kada dotaknete olovkom ekran, to je kao da držite levi klik. Dakle, ako želite da nacrtate nešto u Paintu (primer) prvo dotaknite S-olovkom ekran kako bi dali znak aplikaciji da želite da je koristite, zatim malo izdignite olovku i pomerajte je. Kursor će pratiti olovku u realnom vremenu. Sad dodirnite ekran olovkom i povucite liniju, to je kao da držite levi klik. Aplikacija je besplatna i možete je instalirati sa Play prodavnice. Takođe morate instalirati i Server program na računaru. Povezivanje je moguće samo preko lokalne WiFi mreže.

Aplikacija

Server

virtual-tablet virtual-tablet virtual-tablet

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *