Google Analytics – postavljanje komentara

Google analitika je zaista moćan alat za analizu posećenosti vašeg sajta a i mnogo više od toga. Malih „trikova“ koje skriva ovaj alat ima zaista dosta ali većina prosečinh korisnika ni ne zna za njih.

Ja ću u ovom postu pisati o komentarima koji vam mogu dosta pomoći u budućnosti kada budete gledali analitiku za neki dan pa upoređujete taj isti dan prethodne godine ili meseca itd.

Dakle, otvorite neke rezultate u vidu grafikona. Ja sam za primer uzeo posećenost za poslednjih mesec dana prikazano po danima.

Nađite neku tačku (dan, nedelja, mesec) koju želite da komentarišete i kliknite 2x na nju. Ispod će vam se pojaviti polje za komentar i datum. Unesite komentar (max. 160), desno odaberite da li želite da komentar bude privatan (samo vi vidite) ili mogu da ga vide svi sa kojima delite analitiku. Na kraju sačuvajte klikom na „Sačuvaj“ dugme.

cloud-convert

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *