Sajtovi

Google Analytics – postavljanje komentara

google-analytics-comments

Google analitika je zaista moćan alat za analizu posećenosti vašeg sajta a i mnogo više od toga. Malih “trikova” koje skriva ovaj alat ima zaista dosta ali većina prosečinh korisnika ni ne zna za njih.

Ja ću u ovom postu pisati o komentarima koji vam mogu dosta pomoći u budućnosti kada budete gledali analitiku za neki dan pa upoređujete taj isti dan prethodne godine ili meseca itd.

Dakle, otvorite neke rezultate u vidu grafikona. Ja sam za primer uzeo posećenost za poslednjih mesec dana prikazano po danima.

Nađite neku tačku (dan, nedelja, mesec) koju želite da komentarišete i kliknite 2x na nju. Ispod će vam se pojaviti polje za komentar i datum. Unesite komentar (max. 160), desno odaberite da li želite da komentar bude privatan (samo vi vidite) ili mogu da ga vide svi sa kojima delite analitiku. Na kraju sačuvajte klikom na “Sačuvaj” dugme.

cloud-convert

  Nov Google Plus izgled i nov sistem komunikacije

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger