Kako da Sajtovi

Kako poboljšati učitavanje Youtube klipova

youtube-options-better-video

 

U jednom od prethodnih postova sam pisao kako da rešite problem sa učitavanjem klipova na Youtube, a sada ću pisati o jednom dodatku za Chrome koji ima opciju “Speed Booster“.

Ne bih pisao ovaj članak i potrošio deo svog vremena na ovaj dodatak a da on ne radi ili da je to neka šala. Dakle, ova opcija “ubrzava” učitavanje klipa. Stavio sam reč ubrzava pod navodnicima jer ne ubrzava u pravom smislu te reči, već samo forsira bafer i tako se video učitava (baferuje) maksimalnom brzinom, čak i kada je video pauziran.

Dakle, ako imate sporu konekciju ne možete ubrzati učitavanje od maksimalne brzine preuzimanja koju imate. Ali, ako imate i sporu konekciju nekada se video učitava i sporije nego što bi mogao i zato možete iskoristiti ovu opciju.

Napomena: nije učitavanje bez razloga isparcelisano (sa prekidima) jer tako možete raditi još nešto a da vam klip ne usporava internet. Ovom opcijom forsirate učitavanje tako da se iskorišćava maksimalna brzina interneta i zbog toga neke druge radnje mogu biti sporije, npr. skidanje programa, filmova, igrica…možda čak i surfovanje ako imate sporiji net, ali meni ne ometa surfovanje.

Ovaj dodatak ima i još dosta opcija za Youtube i ja koristim nekoliko. Otvorite opcije i testirajte svaku, sigurno ćete naći još nešto zanimljivo.

  Kako slušati Youtube pesme u pozadini na telefonu?

Neke od zanimljivih opcija su: cinema mod, day/night mod, auto-repeat, slikanje trenutne slike u klipu, blokiranje video napomena…

https://chrome.google.com/webstore/detail/magic-actions-for-youtube/abjcfabbhafbcdfjoecdgepllmpfceif

 

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger