Kako poboljšati učitavanje Youtube klipova

 

U jednom od prethodnih postova sam pisao kako da rešite problem sa učitavanjem klipova na Youtube, a sada ću pisati o jednom dodatku za Chrome koji ima opciju „Speed Booster„.

Ne bih pisao ovaj članak i potrošio deo svog vremena na ovaj dodatak a da on ne radi ili da je to neka šala. Dakle, ova opcija „ubrzava“ učitavanje klipa. Stavio sam reč ubrzava pod navodnicima jer ne ubrzava u pravom smislu te reči, već samo forsira bafer i tako se video učitava (baferuje) maksimalnom brzinom, čak i kada je video pauziran.

Dakle, ako imate sporu konekciju ne možete ubrzati učitavanje od maksimalne brzine preuzimanja koju imate. Ali, ako imate i sporu konekciju nekada se video učitava i sporije nego što bi mogao i zato možete iskoristiti ovu opciju.

Napomena: nije učitavanje bez razloga isparcelisano (sa prekidima) jer tako možete raditi još nešto a da vam klip ne usporava internet. Ovom opcijom forsirate učitavanje tako da se iskorišćava maksimalna brzina interneta i zbog toga neke druge radnje mogu biti sporije, npr. skidanje programa, filmova, igrica…možda čak i surfovanje ako imate sporiji net, ali meni ne ometa surfovanje.

Ovaj dodatak ima i još dosta opcija za Youtube i ja koristim nekoliko. Otvorite opcije i testirajte svaku, sigurno ćete naći još nešto zanimljivo.

Neke od zanimljivih opcija su: cinema mod, day/night mod, auto-repeat, slikanje trenutne slike u klipu, blokiranje video napomena…

https://chrome.google.com/webstore/detail/magic-actions-for-youtube/abjcfabbhafbcdfjoecdgepllmpfceif

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *