Pogledajte kako je Google mapirao Veneciju

Venecija je najpoznatiji grad na vodi i sigurno se pitate kako je Google uspeo da mapira taj grad svojim automobilnom? Lepo, Google nije koristio automobil kao i obično već „Trakker„-a kojeg inače koriste za mapiranje nepristupačnih delova gradova. A kako je Venecija grad na vodi i jedino prevozno sredstvo su čamci, automobil sigurno ne mogu koristiti.

Inače, Trakker je osoba koja ima tu čuvenu 3D kameru na leđima kao onda što se nalazi na krovu automobila. Ako vas zanima kako izgleda taj auto, možete pogledati u ovom postu – http://www.saznajnovo.com/2013/10/kada-mozemo-ocekivati-street-view-iz-srbije-na-mapama/

Google je na svom blogu objavio tekst kako su mapirali veneciju gde možete naći slike, klipove i jednu zanimljivu stranicu posvećenu samo toj priči.

http://googleblog.blogspot.sg/2013/11/street-view-floats-into-venice.html

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *