Android Kako da

[ROOT] Otključavanje Samsung Galaxy uređaja

galaxsimunlock

galaxsimunlock

[box type=”alert”]Odricanje od odgovornosti. Odričem od bilo kakve odgovornosti za ovaj tutorijal, jer nisam autor softvera koji se koristi u ovom tutorijalu. Moguće je da se u međuvremenu promeni način rootovanja ili ostalih kritičnih aktivnosti nad mobilnim telefonom ili da se ažuriraju ovde korišteni alati.
– Sve što radite sa telefonom radite na sopstvenu odgovornost[/box]

Ovim postupkom možete otključati većinu Galaxy telefona tako da možete koristiti sve mobilne mreže. Kao što je naznačeno u naslovu posta, uređaj mora biti ROOTovan, ako nije onda nemojte ni pokušavati da uradite sledeće korake.

Takođe, samim ROOTovanjem uređaja gubite garanciju ako ste ga uzeli kod nekog mobilnog operatera.

Biće vam potrebno:

– ROOTovan uređaj (ako ne znate kako da rootujete, potražite pomoć osobe koja zna ili potražite uputstvo na internetu)
– Busybox besplatna aplikacija – Instaliraj
GalaxSimUnlock – Preuzmi

Uputstvo:

1) Instalirajte Busybox sa Play prodavnice i pokrenite. Pratite korake u aplikaciji.

2) Instalirajte GalaxSimUnlock aplikaciju koju ste preuzeli – pogledaj kako.

  Napravite da vam telefon bude "proziran"!

3) Pokrenite GalaxSimUnlock. Negde među podacima ispisanih po ekranu videćete da je desno od “Network Lock” ispisano crvenim slovima da je mreža zaključana.

4) Na dnu aplikacije tapnite na “Unlock” i sačekajte par sekundi. Kada se završi, ponovo pokrenite telefon ako se od vas to traži, a ako ne onda ipak samostalno ugasite i upalite uređaj.

galaxsimunlock1 galaxsimunlock2

Aplikacija NE radi na:
– Galaxy S : GT-I9001 (Galaxy S Plus)
– Galaxy S2 : SGH-T989, SGH-I727
– Galaxy S3 : SGH-T999, SCH-I535, SPH-L710, SGH-I747

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

5 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Iskoristio sam ovaj tutorijal i otključao I9100, bio je zaključan na MTS. Ubacio sam telenor karticu posle i radila je. Treba da bude otključan za neku inostranu karticu. Telefon je trenutno u inostranstvu i nije otključan za tu karticu (iako je otključan za telenor). Ako je radio telenor zašto neće ta kartica? Ili mora da se uradi postupak kad je ta strana kartica unutra?

  • Pokušao sam da otključam galaxy s3 gt-i9300 ali bezuspešno. Kad pokrenem GalaxySim Unlock piše da je Networck Lock – unlocked ali ne mogu da koristim ni jednu drugu karticu, traži mi kod za otključavanje. Može li pomoć?

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger