Nov izgled Facebook početne strane

5

Posle nekog vremena facebook opet menja izgled početne strane, ikonice, sidebar chat i statusnu traku na vrhu. Dizajneri se okreću Flat-u, što mi se sviđa.

Feed – početna je sada dizajnerski bolje podeljena, feed je izdvojen belom bojom dok su pozadina i Meni sa leve strane svetlo-plave boje. Sa desne strane su reklame i preporuke ostale, ali su takođe bele boje.

Chat – sidebar su „utopili“ sa pozadinom a jedino što ga izdvaja je jedna siva linija. Može da se sakrije kao i do sad klikom na mali zupčanik u donjem desnom uglu.

Ikonice – većina ikonica je redizajnirana i mogu reći da mi se sviđaju. Možda su malo blede pa mi je teže da ih prepoznam ali dobro.

Statusna traka – sada je skroz Flat, linkovi su dobili Shadow i Separatore.

Moj opšti utisak je pozitivan. Ali imam osećaj da može to i bolje da se uradi, možda malo više tamnijih boja, senki, detalja…

Ako još uvek nemate nov izgled, pokušajte da prebacite Facebook na English (US)

new-facebook

Povezano:
5 komentara
 1. PG Garage kaže

  Moze li da se vrati na staro i kako?

 2. Aleksandar Petrovic kaže

  Toliko promena, a na kraju mi lično sve izgleda isto… Ono što bih stvarno voleo da uvedu je favorites za chat kao u mobilnoj aplikaciji, mislim da bi to zaista i na web verziji bilo veoma korisno. Za one koji ne znaju to je opcija da se željeni kontakti mogu dodati u listu „favorites“ po željenom redosledu, pa se u vrhu chata ti kontakti prvi listaju (bez obzira na to da li su trenutno online ili ne) po tom redosledu… Otprilike kao i na skajpu…

 3. Guest kaže

  Ovako je Stefane već 10 meseci :)
  Na Srpskom jeziku nije bilo, da ti je Face na ENG video bi odavno

  1. Nebitno kaže

   Ne mora da znaci. Kod mene je face na engleskom i nemam ovakav dizajn. Imam slican kao na srpskom gde je jedina razlika u statusnoj traci na vrhu. Postoji i jos jedan dizajn: https://www.facebook.com/about/newsfeed

   1. Miloš kaže

    Taj ima moj burazer pa evo skoro godinu dana. :) Jedva čekam da stigne i kod mene.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.