Nov izgled Facebook početne strane

Posle nekog vremena facebook opet menja izgled početne strane, ikonice, sidebar chat i statusnu traku na vrhu. Dizajneri se okreću Flat-u, što mi se sviđa.

Feed – početna je sada dizajnerski bolje podeljena, feed je izdvojen belom bojom dok su pozadina i Meni sa leve strane svetlo-plave boje. Sa desne strane su reklame i preporuke ostale, ali su takođe bele boje.

Chat – sidebar su „utopili“ sa pozadinom a jedino što ga izdvaja je jedna siva linija. Može da se sakrije kao i do sad klikom na mali zupčanik u donjem desnom uglu.

Ikonice – većina ikonica je redizajnirana i mogu reći da mi se sviđaju. Možda su malo blede pa mi je teže da ih prepoznam ali dobro.

Statusna traka – sada je skroz Flat, linkovi su dobili Shadow i Separatore.

Moj opšti utisak je pozitivan. Ali imam osećaj da može to i bolje da se uradi, možda malo više tamnijih boja, senki, detalja…

Ako još uvek nemate nov izgled, pokušajte da prebacite Facebook na English (US)

new-facebook

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

  1. Toliko promena, a na kraju mi lično sve izgleda isto… Ono što bih stvarno voleo da uvedu je favorites za chat kao u mobilnoj aplikaciji, mislim da bi to zaista i na web verziji bilo veoma korisno. Za one koji ne znaju to je opcija da se željeni kontakti mogu dodati u listu „favorites“ po željenom redosledu, pa se u vrhu chata ti kontakti prvi listaju (bez obzira na to da li su trenutno online ili ne) po tom redosledu… Otprilike kao i na skajpu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *