Smart QrCode Generator za Chrome

smart-qr-code

QR kodovi su veoma korisni jer ih svako može generisati i očitati sa bilo kojim mobilnim telefonom ili web kamerom. Pored toga, u Kod možemo upisati bilo šta: brojeve, slova, link, kontakt, informacije za kreditnu karticu, sms poruku, bookmark…itd

O QR kodovima sam već pisao pa pročitajte:

– QR Kod – Kako ga kodirati i dekodirati

– Kako napraviti QR kod?

– Kako ubaciti logo u QR kod

Sad hoću da predstavim dodatak za Chrome browser „Smart QrCode Generator“ iz razloga što je voma koristan. U svakom trenutku možete generisati Kod za selektovan tekst, link, sliku, link stranice itd. Sve je na 2 klika miša.

Ako želite da generišete Kod za nešto na stranici, samo kliknite desnim klikom na to i iz menija odaberite Smart QrCode. Ako želite link stranice na kojoj se nalazite, kliknite na Smart QrCode ikonicu koja se nalazi skroz desno u adresnoj traci.

Ovaj dodatak možete instalirati iz Chrome prodavnice: https://chrome.google.com/webstore/detail/smart-qrcode-generator/nfnbjbobhhoaekejilcmdkfomkndikho

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *