Kako instalirati Notepad++

code_black

Notepad++ je odličan text editor koji je stekao dosta veliku popularnost. Pored toga što otvara zaista dosta vrsta fajlova, Notepad++ ima i mogućnost odabira tema i instalacije dodatnih dodataka. Ja sam već predstavio jedan dodatak pod nazivom Emmet koji dosta pomaže u kodiranju.

Kako instalirati Notepad++?

1) Preuzmite Notepad++ sa zvaničnog sajta – http://notepad-plus-plus.org/download/

2) Pokrenite instalaciju dvoklikom na preuzet fajl

3) Pojaviće se prozorčić za odabir jezika. Odaberite i kliknite na „Ok

4) Sada vidite ekran dobrodošlice. Kliknite „Dalje

5) Prihvatite uslove korišćenja klikom na „Prihvatam

6) U ovom koraku možete odabrati putanju foldera gde želite da instalirate Notepad++. Možete ostaviti kako jeste i kliknite na „Dalje

7) Sad ako želite možete instalirati dodatne komponente sa spiska. Kada odaberete, kliknite „Dalje

8) Sad imate još 4 opcije. Ako niste napredniji korisnik, možete ostaviti kako jeste. Ako želite, možete otkačiti treću opciju kako bi se kreirala prečica na radnoj površini nakon instalacije.

9) Kliknite „Instaliraj“ i za nekoliko trenutaka program će se instalirati.

Ovde možete videti kako instalirati Emmet dodatak za Notepad++ http://www.saznajnovo.com/2013/12/emmet-ce-vam-olaksati-i-ubrzati-kodiranje/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *