Kako pokrenuti Chrome kao Windows 8 aplikaciju?

3

Da li ste znali da možete pokrenuti Chrome kao Windows 8 aplikaciju u full screen modu? Ovo je moguće u 2 klika a mnogi ne znaju za to. Ali, zašto pokrenuti Chrome kao aplikaciju, šta time dobijamo?

Ne mnogo: Chrome je pokrenuti preko celog ekrana, možete ga smestiti na jednu polovinu ekrana a na drugu polovinu neku drugu aplikaciju, koristiti Charms Bar gde imate opciju „Share“, Snapin opcija (držite gornju ivicu browsera i povuce ka dole da biste ga zatvorili), ako imate pokrenutih više aplikacija Chrome će se pojaviti u gornjem levom uglu…

Kako pokrenuti Chrome kao aplikaciju?

1) Kliknite na one tri crtice u gornjem desnom uglu

2) Kliknite na „Relaunch Google Chrome in Metro Mode“ ili „Ponovo pokreni Chrome u Metro modu“

Kako da vratite Chrome na desktop verziju?

1) Kliknite na one tri crtice u gornjem desnom uglu

2) Kliknite na „Relaunch Google Chrome in Desktop Mode“ ili „Ponovo pokreni Chrome na računaru“

Napomenuo bih da kada prelazite sa desktopa na metro i obrnuto, sve kartice koje ste otvorili ponovo će se otvoriti, ali će pre toga prvo zatvoriti!

chrome-metro1

Povezano:
3 komentara
 1. djole kaže

  eh sad imam trial ,nemam kljuc ne znas drugi nacin na kvarno? :D

 2. djole kaže

  nego reci ti meni kako da aktiviram windows 8?

  1. Stefan M. kaže

   Tokom instalacije imaš polja za ključ, tu uneseš taj koji si dobio kada si kupio Windows 8. Kada se podigne sistem i konektuješ računar na internet on sam proveri taj ključ i Windows se aktivira. Tako sam ja uradio. A možeš i da otvoriš CMD (win+R>cmd>enter), ukucaš „slui 3“ (bez navodnika i ide razmak između slui i trojke), enter i onda ukucaš šifru u to polje koje ti se pojavi.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.