Kako da Windows

Kako pokrenuti Chrome kao Windows 8 aplikaciju?

Web-Browsers-Google-Chrome-Metro-icon

Da li ste znali da možete pokrenuti Chrome kao Windows 8 aplikaciju u full screen modu? Ovo je moguće u 2 klika a mnogi ne znaju za to. Ali, zašto pokrenuti Chrome kao aplikaciju, šta time dobijamo?

Ne mnogo: Chrome je pokrenuti preko celog ekrana, možete ga smestiti na jednu polovinu ekrana a na drugu polovinu neku drugu aplikaciju, koristiti Charms Bar gde imate opciju “Share”, Snapin opcija (držite gornju ivicu browsera i povuce ka dole da biste ga zatvorili), ako imate pokrenutih više aplikacija Chrome će se pojaviti u gornjem levom uglu…

Kako pokrenuti Chrome kao aplikaciju?

1) Kliknite na one tri crtice u gornjem desnom uglu

2) Kliknite na “Relaunch Google Chrome in Metro Mode” ili “Ponovo pokreni Chrome u Metro modu”

Kako da vratite Chrome na desktop verziju?

1) Kliknite na one tri crtice u gornjem desnom uglu

2) Kliknite na “Relaunch Google Chrome in Desktop Mode” ili “Ponovo pokreni Chrome na računaru”

Napomenuo bih da kada prelazite sa desktopa na metro i obrnuto, sve kartice koje ste otvorili ponovo će se otvoriti, ali će pre toga prvo zatvoriti!

  Kako funkcioniše zvučnik i kako napraviti jedan

chrome-metro1

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

3 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Tokom instalacije imaš polja za ključ, tu uneseš taj koji si dobio kada si kupio Windows 8. Kada se podigne sistem i konektuješ računar na internet on sam proveri taj ključ i Windows se aktivira. Tako sam ja uradio. A možeš i da otvoriš CMD (win+R>cmd>enter), ukucaš “slui 3” (bez navodnika i ide razmak između slui i trojke), enter i onda ukucaš šifru u to polje koje ti se pojavi.

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger