Kako rešiti rubokovu kocku – za početnike

Rešavanje rubikove kocke je postalo mnogo lakše uvođenjem algoritama za određene poteze pa tako se sad jedna rubikova kocka može rešiti za svega nekoliko sekundi. Ali, kako tako brzo i koji su to algoritmi?

Ako nikad do sad niste pokušali da rešite rubikovu kocku na ovaj način, ne morate da brinete, nije toliko teško i može svako naučiti. Pre svega potrebno je da naučite napamet algoritme. To neće biti problem jer ćete ih koristiti dosta puta i bukvalno će posle nekog vremena ruka sama raditi neki algoritam kada oko vidi problem.

U klipu na kraju teksta imate kompletno objašnjenje kako sastaviti rubikovu kocku i sve algoritme koji su vam potrebni. Možete ih jednostavno zapisati na papir i gledati u njih sve dok ih ne naučite napamet.

Ako nemate rubikovu kocku, moja preporuka je da NE kupujete jeftine po prodavnicama koje koštaju 50 dinara jer su zaista jako loše i verovatno ćete ih baciti posle par dana, kao i ja.  Bolje odaberite neku kvalitetnu iz online prodavnice koja će vam trajati.

Ja sam uzeo Ghost Hand II i mogu reći da sam prezadovoljan. Dolazi u kutiji sa slikovitim uputstvom za rešavanje. Takođe, kocka je već podešena i sklopljena tako da ne morate lepiti nalepnice. Veoma je lagana, odlično seče uglove, poseduje veliku dozu kontrole što je idealno za sve počtnike.
– Ghost Hand II kocka 3×3 (Finger-Dancing II)
– dolazi u kartonskoj kutijici
– fabrički podmazana
– težina kocke je 83.6 grama
– dimenzije 57 x 57 x 57 mm

Ima poseban dizajn unutrašnjih delova koji imaju rebrastu teksturu koja omogućuje kocki minimum trenja između delova prilikom okretanja.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *