Sajtovi

Kako rešiti rubokovu kocku – za početnike

ghost_hand_kocka_3x3_rubikova_1

Rešavanje rubikove kocke je postalo mnogo lakše uvođenjem algoritama za određene poteze pa tako se sad jedna rubikova kocka može rešiti za svega nekoliko sekundi. Ali, kako tako brzo i koji su to algoritmi?

Ako nikad do sad niste pokušali da rešite rubikovu kocku na ovaj način, ne morate da brinete, nije toliko teško i može svako naučiti. Pre svega potrebno je da naučite napamet algoritme. To neće biti problem jer ćete ih koristiti dosta puta i bukvalno će posle nekog vremena ruka sama raditi neki algoritam kada oko vidi problem.

U klipu na kraju teksta imate kompletno objašnjenje kako sastaviti rubikovu kocku i sve algoritme koji su vam potrebni. Možete ih jednostavno zapisati na papir i gledati u njih sve dok ih ne naučite napamet.

Ako nemate rubikovu kocku, moja preporuka je da NE kupujete jeftine po prodavnicama koje koštaju 50 dinara jer su zaista jako loše i verovatno ćete ih baciti posle par dana, kao i ja.  Bolje odaberite neku kvalitetnu iz online prodavnice koja će vam trajati.

Ja sam uzeo Ghost Hand II i mogu reći da sam prezadovoljan. Dolazi u kutiji sa slikovitim uputstvom za rešavanje. Takođe, kocka je već podešena i sklopljena tako da ne morate lepiti nalepnice. Veoma je lagana, odlično seče uglove, poseduje veliku dozu kontrole što je idealno za sve počtnike.
– Ghost Hand II kocka 3×3 (Finger-Dancing II)
– dolazi u kartonskoj kutijici
– fabrički podmazana
– težina kocke je 83.6 grama
– dimenzije 57 x 57 x 57 mm

  Pocket - sačuvajte stranice za kasnije

Ima poseban dizajn unutrašnjih delova koji imaju rebrastu teksturu koja omogućuje kocki minimum trenja između delova prilikom okretanja.

Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger