Prelazak sa Windows XP na Ubuntu

startubuntu

Svima je dobro poznata informacija da će MS prestati da daje podršku za Windows XP 8. aprila 2014. i mnogi su se uznemirili iz razloga što im je PC star i ne može da podrži novija Windows izdanja.

Microsoft nudi dve opcije:

1) kupi noviji Windows tipa Vista, Sedmica, Osmica

2) ako vaš računar ne može da podrži noviji Windows, kupite jači sa preinstaliranom osmicom

Baš pametno sa njihove strane. Ali postoji još jedno mnogo bolje rešenje a zove se – Ubuntu.

E sad, mnogi korisnici nisu upoznati sa ovim sistemom pa će ga odgurivati od sebe, ali to je velika greška. Ubuntu ima ogromne prednosti u odnosu na Windows sisteme. Prva, možda i najveća prednost, je ta što je Ubuntu potpuno besplatan!

Prednosti ima zaista mnogo a razloga da ostanete na Windows XP jako malo. Ja sam već predstavio sajt gde možete pogledati sve prednosti Linux dristribucija u odnosu na Windows pa pogledajte.

Pisanjem o ovoj temi pridružio sam se Željku Popivodi – Start Ubuntu u promovisanju Linuksa.

Preporučio bih i blog milosmiladinovic.com gde možete, između ostalog, pročitati više o Ubuntu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *