Ovaj uređaj koristi toplotu kako bi punio bateriju telefona

3

Svi mi volimo da popijemo topli čaj ili kafu dok nešto radimo za računarom. Neko ne voli da pije dok je još vrelo pa ostavi da se ohladi. Ali, zašto ne iskoristiti tu dragocenu toplotu iz vrelog napitka?

Iz Epiphany Labs su se dosetili i napravili postolje koje pretvara toplotu šolje u električnu energiju! Dovoljno je da postavite toplu šolju, uključite USB u postolje a potom u telefon.

Ali, to nije sve. Ako okrenete postolje tako da plava strana bude gore, možete koristiti hladnoću nekog predmeta kako biste punili telefon! Postolje je kompaktno, lepo dizanirano, obima standardnog podmetača za čaše, i malo deblje. Kompaktibilno je sa svim Apple i Android uređajima i uopšte svim uređajima koje možete puniti preko USB kabla.

epiphany-one-puck2

epiphany-one-puck

Projekat se pojavio na KickStarter-u prošle godine a 7. Aprila su sakupili dovoljno sredstava za realizaciju. Ukupno 132,739$ od traženih 100.000$

KickStarter stranica – https://www.kickstarter.com/projects/epiphanylabs/epiphany-one-puck

Web sajt – http://epiphanylaboratories.com/

Povezano:
3 komentara
  1. Milan kaže

    Nema tu dovoljno energije za punjenje bilo čega.

  2. Luka Paunovic kaže

    To se zove Peltier i ima na DX za 5$

  3. Miloš Miladinović kaže

    Uf, ovo moram da nabavim!

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.