Zbog čega je ovo jedna od najboljih Android tastatura?

U ovom postu pišem o aplikaciji Swiftkey za Android jer je koristim dosta dugo i veoma sam zadovoljan. Pre svega da napomenem da svoje utiske sumiram na osnovu ponašanja tastature prilikom korišćenja srpskog rečnika.

Swiftkey je tastatura koja ima dosta mogućnosti, a cilj je skratiti vreme pisanja i pogoditi cele reči na osnovu slova i rečenice na osnovu reči. Tastatura poseduje i Flow opciju koja za naš jezik, mogu reći, čak i bolje prepoznaje reči od original Swype tastature.

Swiftkey-4-update

 

Šta ovu tastaturu izdvaja od ostalih?

Po meni, jedina tastatura koja odlično predviđa reči i rečenice za naš rečnik. Kako je već duže vreme koristim, uneo sam i dosta svojih reči koje se sinhronizuju sa Google nalogom (kasnije više o tome), povezao sam je sa Facebook nalogom i porukama odakle „uči“ moj stil pisanja! Tako da tastatura završava reči i rečenice za mene baš onako kako bih ja želeo.

Flow opcija je takođe odlično urađena. Dovoljno je da „proklizate“ prstom preko slova neke reči i tastatura će tu reč ispisati. Originalna Swype tastatura ne pogađa reči baš uvek kako treba, za razliku od Swiftkey. Desi se da i ona nekad promaši, ali vi ispravite i sledeći put će pogoditi.

Sinhronizacija sa Google nalogom je uvedena nedavno i to je jedna od najboljih opcija koju su mogli da uvedu! Dakle, povežete se sa Google nalogom i tu se čuvaju svi podaci vaših ličnih reči i možete ih koristiti na više uređaja.

Još jedna zanimljiva opcija je statistika kuckanja. Možete pogledati koliko ste metara prešli na toj tastaturi, koliko je reči ona ispravila za vas, koliko je rečenica dovršila, koliko % ste efikasniji u kuckanju… Čak postoji i mapa tastature gde možete videti koje tastere i gde ih najviše pritiskate.

Tastatura je dostupna i za tablete gde možete birati veličinu tastature. Između ostalog, možete je razdvojiti na dva dela ukoliko želite da kuckate palčevima.

Takođe, možete je instalirati i na svoj iPhone i iPad

Primeri korišćenja Swiftkey

Želite da iskucate npr. „Saznaj novo“ ali ste omašili jedno slovo. Nema problema, tastatura će ispraviti nakon što tapnete na razmak. Dakle, možete promašiti jedno, dva, tri, četiri i više slova a tastatura će ispraviti reč! Opet, to sve zavisi od toga koliko je ona „naučila“ do sad. Zato, u početku možda nećete videti svu snagu ove tastature, morate je koristiti neko vreme i dozvoliti joj da „uči“ vaš stil kuckanja.

Saveti

– povežite se sa Google nalogom;

– povežite se sa Facebook nalogom i dopustite joj da „uči“, takođe i iz SMS poruka;

– koristite Flow. Ukoliko niste nikad koristili pokušajte sad. Ako vam se ne svidi, isključite;

– promenite Temu tastature. Nema ih mnogo ali možete pronaći nešto po svom ukusu;

– promenite veličinu tastature kako vama odgovara

Kupite je! Jeste da košta oko 5$ ali ove programere koji su je napravili zaslužuju i više. Postoji i Free verzija pa je možete prvo isprobati.

Update [11.06.14.] – tastatura je postala besplatna!

http://www.swiftkey.net/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *