Android iOS Mobilni Vesti

Android nadmašio iOS i na tablet uređajima!

android-vs-apple-2013-2012

Nakon što je Android premašio iOS na mobilnim uređajima, nedavno i u SAD, Apple korisnici su se “tešili” pričom da je iOS dominantniji na tabletima. No, Android je i tu prevazišao iOS.

Tableti sa Androidom su zabeležili neverovatan porast u 2013. godini sa 121 miliona prodatih uređaja, dok je za isti vremenski priod prodato 70,4 miliona tableta sa iOS operativnim sistemom.

Situacija je bila povoljnija za iOS 2012. godine jer su tada prodali 61,5 tablet uređaja dok je prodato 53,3 miliona tableta sa Android sistemom.

Istina je da iOS koriste samo Apple uređaji a Android u svoje uređaje instalira mnogo više kompanija. No, po meni, to ne bi trebalo uzimati u obzir jer su i Apple i Google kreirali svoju filozofiju poslovanja i ove broje jednostavno govore ko je bolje postupio. Besplatan softver uvek bolje prolazi kod korisnika. Vaše mišljenje?

2014_03_03_tablets

zimo.co

  [Android] Head Pong igrica

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger