Android nadmašio iOS i na tablet uređajima!

Nakon što je Android premašio iOS na mobilnim uređajima, nedavno i u SAD, Apple korisnici su se „tešili“ pričom da je iOS dominantniji na tabletima. No, Android je i tu prevazišao iOS.

Tableti sa Androidom su zabeležili neverovatan porast u 2013. godini sa 121 miliona prodatih uređaja, dok je za isti vremenski priod prodato 70,4 miliona tableta sa iOS operativnim sistemom.

Situacija je bila povoljnija za iOS 2012. godine jer su tada prodali 61,5 tablet uređaja dok je prodato 53,3 miliona tableta sa Android sistemom.

Istina je da iOS koriste samo Apple uređaji a Android u svoje uređaje instalira mnogo više kompanija. No, po meni, to ne bi trebalo uzimati u obzir jer su i Apple i Google kreirali svoju filozofiju poslovanja i ove broje jednostavno govore ko je bolje postupio. Besplatan softver uvek bolje prolazi kod korisnika. Vaše mišljenje?

2014_03_03_tablets

zimo.co

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *