Cytus – ritmička igra za Android i iOS

Cytus je moja omiljena igra za telefon/tablet i igram je još od prvog dana kada sam dobio Galaxy S2, dakle nešto više od 2 godine. Ovo je muzička igra, najsličnija je igrici Guitar Hero, za koju ste verovatno čuli.

Dakle, odaberete pesmu, na ekranu se pojavljuju kružići koje morate da tapnete kada horizontalna linija pređe preko njih. Zvuči jednostavno? I njie baš.

Prvi nivoi su jednostavni, možete i jednim prstom da igrate a linija se pomera dosta sporije. Kasnije je sve brža a kružića je sve više. Ja sam stalno igrao samo sa jednom rukom, što je i teže, ali meni je tako zgodnije.

Igra je podeljena ne poglavlja (Chapters) i u svakom poglavlju ima nekoliko pesama. Pesme otključavate tako što rešavate ove prethodne.

cytus-game1

Šta je još zanimljivo kod ove igre. Na zvaničnom sajtu postoji brojač koji broji koliko ima igrača. Kada se okrene 100.000 igrača, oni ubace novi Chapter sa novim pesmama. Takođe, kada dostigne 1.000.000 igrača, free verzija dobija 100 novih besplatnih pesama!

Igra ima vrlo interesantan interfejs i možda neobične pesme, ali kako za koga. Meni se neke sviđaju a neke ne. Ne preporučujem da igrate na slabijim uređajima jer će malo kočiti. Meni npr. odlično radi na Galaxy S2 samo mi je problem što je ekran mali a ja imam veliku šaku. Tako da mi je Nexus 7.2 sa ekranom od 7″ taman.

cytus-game2

Instalirajte free verziju (Android) pa ako želite još pesama, kupite pro.

Android (FREE) – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rayark.Cytus.full

iOS ($1.99) – https://itunes.apple.com/us/app/cytus/id485246824?mt=8

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *