Donirajte procesorsku snagu vašeg mobilnog telefona naučnim istraživanjima!

samsung-power-sleep1

Dragan Varagić je na svom Facebook profilu podelio članak gde je predstavljena aplikacija koja koristi procesorsku snagu vašeg mobilnog telefona u naučne svrhe. Jako mi se dopala cela ideja pa sam odlučio da podelim sa posetiocima mog bloga.

Sistem je osmišljen tako da aplikacija koristi hardverske resurse vašeg samrt uređaja za obradu nekih podataka. Samim tim vaš uređaj postaje deo super računara za obradu podataka. Dakle, pre nego što legnete, uključite telefon na punjač, ostavite WiFi upaljen i kada se baterija napuni do 100% aplikacija počne da prima podatke koji se obrađuju i zatim se tako obrađeni podaci šalju nazad.

Ceo sistem se koristi u naučne svrhe i svi vaši podaci na telefonu su bezbedni!

Aplikacija poseduje i lepo dizajniran alarm tako da će se proces obrade podataka završiti kada se alarm oglasi. Ceo projekat me je jako oduševio, u potpunosti ga podržavam i odmah sam instalirao aplikaciju na svoj telefon.

Instalirajte i vi, učinite nešto korisno za nauku kako bi ona učinila za vas – http://www.samsung.com/at/microsite/powersleep/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *