Uptrends – pratite uptime vašeg sajta

uptrends-uptime

Uptrends.com je servis pomoću kojeg možete pratiti aktivnost vašeg sajta, da li je nedostupan, kada je bio, koliko dugo, ima li grešaka itd. Izveštaj možete pogledati za bilo koji period (merenje se, naravno, vrši od trenutka kada ste aktivirali servis), sačuvati kao Excel ili PDF fajl, ištampati, poslati putem email-a i izveštaj za određeni datum.

Takođe, možete videti uptime sajta na grafikonu koji je vremenski podeljen na 2 sata. Servis poseduje i Alert sistem pa vas može u svakom trenutku obavestiti ako je sajt nedostupan ili pod napadom putem email ili SMS poruke.

Pomoću ovog servisa možete izmeriti brzinu učitavanja sajta i pogledati šta to usporava učitavanje. Od alata poseduje još i:

– Full page check
– Check URL
– Traceroute
– Analyze DNS

Rezultati su zaista detaljni tako da ako se slabije razumete u sve to, možda se nećete baš najbolje snaći. Ali one osnovne informacije su na oko lako uočljive i može ih svako pročitati. Kako sam saznao iz priče čoveka koji tamo radi, juna ove godine možemo očekivati potpun redizajn sajta pa će snalaženje biti još lakše.

Servis se nalazi na web adresi https://www.uptrends.com/

Neke od kompanija koje koriste ovaj servis su: HP, Shell, ebay, Sony, IBM, CBS News…

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *