Uptrends – pratite uptime vašeg sajta

0

uptrends-uptime

Uptrends.com je servis pomoću kojeg možete pratiti aktivnost vašeg sajta, da li je nedostupan, kada je bio, koliko dugo, ima li grešaka itd. Izveštaj možete pogledati za bilo koji period (merenje se, naravno, vrši od trenutka kada ste aktivirali servis), sačuvati kao Excel ili PDF fajl, ištampati, poslati putem email-a i izveštaj za određeni datum.

Takođe, možete videti uptime sajta na grafikonu koji je vremenski podeljen na 2 sata. Servis poseduje i Alert sistem pa vas može u svakom trenutku obavestiti ako je sajt nedostupan ili pod napadom putem email ili SMS poruke.

Pomoću ovog servisa možete izmeriti brzinu učitavanja sajta i pogledati šta to usporava učitavanje. Od alata poseduje još i:

– Full page check
– Check URL
– Traceroute
– Analyze DNS

Rezultati su zaista detaljni tako da ako se slabije razumete u sve to, možda se nećete baš najbolje snaći. Ali one osnovne informacije su na oko lako uočljive i može ih svako pročitati. Kako sam saznao iz priče čoveka koji tamo radi, juna ove godine možemo očekivati potpun redizajn sajta pa će snalaženje biti još lakše.

Servis se nalazi na web adresi https://www.uptrends.com/

Neke od kompanija koje koriste ovaj servis su: HP, Shell, ebay, Sony, IBM, CBS News…

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.