Sajtovi

Uptrends – pratite uptime vašeg sajta

uptrends-1

uptrends-uptime

Uptrends.com je servis pomoću kojeg možete pratiti aktivnost vašeg sajta, da li je nedostupan, kada je bio, koliko dugo, ima li grešaka itd. Izveštaj možete pogledati za bilo koji period (merenje se, naravno, vrši od trenutka kada ste aktivirali servis), sačuvati kao Excel ili PDF fajl, ištampati, poslati putem email-a i izveštaj za određeni datum.

Takođe, možete videti uptime sajta na grafikonu koji je vremenski podeljen na 2 sata. Servis poseduje i Alert sistem pa vas može u svakom trenutku obavestiti ako je sajt nedostupan ili pod napadom putem email ili SMS poruke.

Pomoću ovog servisa možete izmeriti brzinu učitavanja sajta i pogledati šta to usporava učitavanje. Od alata poseduje još i:

– Full page check
– Check URL
– Traceroute
– Analyze DNS

Rezultati su zaista detaljni tako da ako se slabije razumete u sve to, možda se nećete baš najbolje snaći. Ali one osnovne informacije su na oko lako uočljive i može ih svako pročitati. Kako sam saznao iz priče čoveka koji tamo radi, juna ove godine možemo očekivati potpun redizajn sajta pa će snalaženje biti još lakše.

  Google ikonice

Servis se nalazi na web adresi https://www.uptrends.com/

Neke od kompanija koje koriste ovaj servis su: HP, Shell, ebay, Sony, IBM, CBS News…

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger