Kako brzo isprazniti bateriju na Android uređaju

Poznato je da se Li-ion baterije ne moraju formatirati, pa zašto onda treba brzo isprazniti bateriju? Oni koji često instaliraju nove ROM-ove na svoj Android uređaj znaju da se baterija mora Kalibrirati (eng. Calibrate).

Proces kalibracije zahteva potpuno pražnjenje baterije i njeno ponovno punjenje. Koliko god mi mislili da nam se baterija brzo prazni, to nije dovoljno brzo, pogotovo ako imate jaču bateriju. Zato postoji aplikacija namenjena za brzo pražnjenje baterije.

Zapravo ja ću izdvojiti dve sigurne:

Fast discharge

– Juice Offender

Dakle, ove aplikacije će uključiti i forsirati funkcije telefona koje najviše troše bateriju i tako dok baterija ne spadne na zadati nivo. No, to nije sve! Aplikacije su urađene tako da je sve bezbedno po sistem i sam uređaj. Pa će tako pražnjenje prestati čim dođe do npr. pregrejavanja i sličnih neželjenih efekata.

fast-disharge-android-battery

Upotreba je veoma laka:

1) slajderom podesite na koliko procenata želite da se baterija isprazni

2) odaberite funkcije koje želite da aplikacija forsira (CPU load, camera light, display brightness, gps, bibration, network connection, bluettoh)

3) tapnite na „Discharging“ i ostavite telefon.

Možete videti koliko je procenata baterija trenutno napunjena, temperaturu, voltažu i vreme presotalo do zadatog nivoa.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *