Kopirajte tekst na jednom uređaju, zalepite na svim ostalim

Svi mi koji imamo više uređaja na kojima radimo kao što su PC, laptop, tablet, smartphone itd. znamo koliko je bitno imati na svim uređajima dobru sinhronizaciju kako bi nam podaci bili što pre dostupni.

Za lokalnu sinhronizaciju ja sam preporučio BitTorrentSync a za Cloud verujem da većina koristi Dropbox i slične servise. No, meni je trebala brza sinhronizacija teksta, još bolje – kopiranog teksta.

Naišao sam na fenomenalan alat pod nazivom ClipSync.

clipsync-android

Ovaj program radi jednu prostu stvar – sinhronizuje kopiran tekst, i to radi odlično. Baš ono što mi je, a verujem i mnogima, trebalo. Dovoljno je da kopirate tekst na računaru i istog trenutka ga možete nalepiti u neko tekst polje na svom smart uređaju ili drugom računaru. Kopiranje možete vršiti sa svakog na svaki uređaj.

Na stranici Setup imate linkove za preuzimanje desktop i Android aplikacije. Jednostavno sve to instalirate na željenje uređaje, pokrenete, napravite server (npr. na desktop računaru), povežete se na taj server preko drugih uređaja i sve je spremno.

Alat je dostupan za Windows i Android, za sada. Developer sakuplja donacije kako bi kupio Mac i iPhone i mogao da počne sa razvojem aplikacije za Apple uređaje.

Preuzmi Android aplikaciju – https://play.google.com/store/apps/details?id=be.bdwm.clipsync

Preuzmi za Windows – http://bdwm.be/cs/setup.php

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *