Google offline mape – uputstvo

Google je nedavno ubacio nekoliko novih mogućnosti u svoje mape a među kojima su Offline mape i „turn by turn“ navigacija. Upravo su te dve opcije nedostajale kako bi Google Mape mogle da se koriste kao samostalna offline aplikacija za navigaciju.

Ako želite da sačuvate mapu za offline korišćenje, potrebno je da uradite sledeće:

ažurirajte Google Maps aplikaciju, pokrenite je i u polje za ptretragu ukucajte mesto koje želite da sačuvate. To mesto će se pozicionirati na sredini ekrana a na dnu ćete videti ime tog mesta. Povucite to polje ka gore i videćete opciju „Sačuvaj mapu za korišćenje offline“. Zatim uveličajte tako da samo grad stane na ekran i sačuvajte. Ako ste previše odaljili, applikacija će vas upozoriti da je oblast za čuvanje prevelika.

google-offline

Ako želite da pokrenete „turn by turn“ navigaciju, samo kliknite na ikonicu u donjem desnom uglu. Videćete ekran sa podešavanjima putanje. Kada sve podesite kako želite, odaberite „Pokreni navigaciju“.

google-offline-maps1

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *