Google offline mape – uputstvo

0

Google je nedavno ubacio nekoliko novih mogućnosti u svoje mape a među kojima su Offline mape i „turn by turn“ navigacija. Upravo su te dve opcije nedostajale kako bi Google Mape mogle da se koriste kao samostalna offline aplikacija za navigaciju.

Ako želite da sačuvate mapu za offline korišćenje, potrebno je da uradite sledeće:

ažurirajte Google Maps aplikaciju, pokrenite je i u polje za ptretragu ukucajte mesto koje želite da sačuvate. To mesto će se pozicionirati na sredini ekrana a na dnu ćete videti ime tog mesta. Povucite to polje ka gore i videćete opciju „Sačuvaj mapu za korišćenje offline“. Zatim uveličajte tako da samo grad stane na ekran i sačuvajte. Ako ste previše odaljili, applikacija će vas upozoriti da je oblast za čuvanje prevelika.

google-offline

Ako želite da pokrenete „turn by turn“ navigaciju, samo kliknite na ikonicu u donjem desnom uglu. Videćete ekran sa podešavanjima putanje. Kada sve podesite kako želite, odaberite „Pokreni navigaciju“.

google-offline-maps1

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.