Pojavila se nova Gmail phishing stranica – oprez!

Hakeri su napravili novu i bolju Phishing stranicu pomoću koje sakupljaju podatke korisnika koji se „upecaju“. Stranica za prijavljivanje izgleda identično a URL još manje sumnjiv – na prvi pogled. Time je veća šansa da žrtva ne primeti da se radi o lažnoj stranici.

gmail-phishing

Link stiže u prijemno sanduče uz poruku: „This is a reminder that your email account will be locked out in 24 hours. Due to not being able to increase your Email storage Quota. Go to the INSTANT INCREASE to increase your Email storage automatically.“

Kada žrtva klikne na link „INSTANT INCREASE“ otvara se nova, lažna, stranica gde se traži da unese svoje podatke za prijavu. Da ne bi posumnjali odmah, u adresnoj traci ne piše URL stranice već samo „data:“, što je poznato Chrome korisnicima te je manje sumnjivo.

Hackers-Steal-Google-Account-Passwords_2

No, bilo da koristite Chrome, Firefox i bilo koji drugi pregledač, uvek treba biti na oprezu.

Kako se zaštititi – http://www.saznajnovo.com/2012/03/kako-se-zastititi-od-fisinga/

 

Izvor: hotforsecurity.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *