Steam vaučeri prevara – oprez!

„I sirće je slatko kada je besplatno“ – glasi poslovica koju svi dobro znamo i koju koriste na internetu za „pecanje„. Radi se o Steam vaučerima koje navodno dobijete na poklon a dovoljno je da prosledite link i kada neko klikne dobijete 1 poen. Kada sakupite 20, 50 ili 100 poena dobijete vaučer u toj vrednosti.

Sve to lepo zvuči i još kad stoji reč „FREE„, pa to mora da je istinito! Testirao sam da vidim kuda vodi i odmah se primetilo da je to, naravno, najobičnija PREVARA. Ali neko se mora žrtvovati radi drugih :)

Zato sam sakupio tih 20 poena da vidim šta će se desiti i da upozorim ostale. Poene sam sakupio na jednostavan način: nalepio sam svoj referal link na 20 različitih link malware skenera i eto 20 poena za 2 minuta. Može i na lakši način ali nisam hteo da izdvajam previše vremena na to.

steam-vauceri-prevara

Kada se sakupi određen broj poena, otključa se vaučer u toj vrednosti i možete kliknuti na njega. Klik vas vodi na working.php stranicu koja ima zadatak da vas zamajava, kao nešto radi, neki progress bar i tako te fore. Nakon toga veliko sivo dugme (ne crveno ili plavo, već sivo, da ne pomisle ljudi da je prevara, ej)

steam-vauceri-prevara1

I kada kliknete iskoči Survey onaj klasični.

steam-vauceri-prevara2

Dalje nisam išao, ni nema potrebe jer svi znamo da Survey još veća prevara. Tako da, to bi bilo to.

PAZITE šta klikćete i radite na internetu! Surfujte sigurno, ažurirajte sistem, anti-viruse i ostale programe koje koristite za sigurniji surf internetom.

Više informacija o sigurnijem surfovanju po internetumožete pronači na ovom blogu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *