PC igre Sigurnost

Steam vaučeri prevara – oprez!

steam-vauceri-prevara1

“I sirće je slatko kada je besplatno” – glasi poslovica koju svi dobro znamo i koju koriste na internetu za “pecanje“. Radi se o Steam vaučerima koje navodno dobijete na poklon a dovoljno je da prosledite link i kada neko klikne dobijete 1 poen. Kada sakupite 20, 50 ili 100 poena dobijete vaučer u toj vrednosti.

Sve to lepo zvuči i još kad stoji reč “FREE“, pa to mora da je istinito! Testirao sam da vidim kuda vodi i odmah se primetilo da je to, naravno, najobičnija PREVARA. Ali neko se mora žrtvovati radi drugih :)

Zato sam sakupio tih 20 poena da vidim šta će se desiti i da upozorim ostale. Poene sam sakupio na jednostavan način: nalepio sam svoj referal link na 20 različitih link malware skenera i eto 20 poena za 2 minuta. Može i na lakši način ali nisam hteo da izdvajam previše vremena na to.

steam-vauceri-prevara

Kada se sakupi određen broj poena, otključa se vaučer u toj vrednosti i možete kliknuti na njega. Klik vas vodi na working.php stranicu koja ima zadatak da vas zamajava, kao nešto radi, neki progress bar i tako te fore. Nakon toga veliko sivo dugme (ne crveno ili plavo, već sivo, da ne pomisle ljudi da je prevara, ej)

  Pošaljite poruku koja će se uništiti nakon otvaranja

steam-vauceri-prevara1

I kada kliknete iskoči Survey onaj klasični.

steam-vauceri-prevara2

Dalje nisam išao, ni nema potrebe jer svi znamo da Survey još veća prevara. Tako da, to bi bilo to.

PAZITE šta klikćete i radite na internetu! Surfujte sigurno, ažurirajte sistem, anti-viruse i ostale programe koje koristite za sigurniji surf internetom.

Više informacija o sigurnijem surfovanju po internetumožete pronači na ovom blogu.

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Popularno

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger