Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

10 korisnih trikova za Chrome za koje možda niste znali

0
Ad
 
Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

google-chrome-tricks

Kada pričamo o web pregledačima, Chrome je definitivno broj jedan. Koliko je dobar i brz znamo svi, ali retko ko zna šta on sve ima od opcija. Sastavio sam listu od 10 korisnih trikova/mogućnosti za koje možda niste znali.

1) Zakačite tab – možete zakačiti neki tab tako da se uvek nalazi skroz levo i uvek će se otvoriti kada ponovo pokrenete Chrome. Možete držati Ctrl i levim klikom odabrati više tabova koje želite da zakačite. Kada odaberete tabove, kliknite desnim klikom i „Pin tab(s)“

2) Omogućite Home dugme – Chrome nema Home dugme po osnovnim podešavanjima, ali možete ga uključiti na sledeći način: kliknite na one tri crte u gornjem desnom uglu, odaberite opcije i uključite „Show home button in toolbar“. Pojaviće se Home dugme koje vas uvek vodi na početnu stranu (koju ste podesili)

3) Omnibox – URL polje u Chrome pregledaču ima mnoštvo funkcija. Pa tako možete vršiti Google pretragu a takođe i Facebook i Youtube. Pored toga možete je koristiti kako kalkulator, pretragu vremenske prognoze itd.

4) Incognito – sve što radite u Incognito modu se ne beleži. Incogitno modu pristupate prečicom na tastaturi ctrl+shift+N

5) Ponovo otvorite zatvorene tabove – odlična mogućnost ako slučajno zatvorite tabove. Kombinacija tastera na tastaturi je: ctrl+shit+t (ne radi u incognito)

6) Chrome:// komande – možete otvoriti neke od sledećih komandi (preporučljivo za malčice naprednije korisnike):
chrome://histograms
chrome://memory
chrome://cache
chrome://dns
chrome://plugins
itd

7) Task Manager – sigurno znate za Task Manager u Windows-u, ali možda niste znali da i Chrome ima svoj. Otvarate ga pomoću Shift+esc

8) Otvaranje taba na željenoj poziciji – dovoljno je da prevučete link i pustite ga na željenu poziciju između tabova i tu će se otvoriti. Možete prevući i na sam tab gde će se trenutna stranica zatvoriti i učitati taj link.

9) Napravite prečicu trenutnog taba na desktopu – kliknite na one tri crte u gornjem desnom uglu, pa „Tools“ a zatim na „Create application shortcuts“.

10) Prebacujte se s taba na tab – Ctrl+Tab će vas prebaciti na sledeći, a Ctrl+Shift+Tab na prethodni tab. Takođe možete koristiti i Ctrl+broj (ctrl+1, ctrl+2…) da se prebacite na određen tab.

Ad
Tvoja reklama ovde

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje u grupi - Saznaj Novo pitanja i odgovori