Kako očistiti „Share cache“ na društvenim mrežama

0

Share cache može zadavati muke ako ne znate kako da ga očistite, a pogotovo ako ni ne znate šta je to. Ali, share cache se može obrisati, a postupak se razlikuje od društvene mreže do društvene mreže.

Ukratko i prosto rečeno: share cache je kada  podelite neki link na nekoj društvenoj mreži i nakon toga promenite sadržaj, a ta društvena mreža opet učitava onaj stari sadržaj kada ponovo želite da podelite.

Takođe, može predstavljati problem ako je društvena mreža primetila grešku na linku i sada opet prijavljuje grešku čak iako je ona otklonjena.

Kako očistiti share cache na Facebook-u: pisao sam već članak o tome pa pogledajte na sledećem linku – https://www.saznajnovo.com/2012/03/ocistite-facebook-share-cache/

Kako očistiti na Linkedin-u: ne postoji alat ali postoji trik kojim se možete bez problema poslužiti – ubacite ?1 (ili bilo šta drugo posle upitnika) na kraju linka. Dakle, ako želite da podelite link www.primer.nesto/link-sadrzaja dodate ?1 na kraju. Znači, ovako bi izgledao link: www.primer.nesto/link-sadrzaja?1

Kako očistiti na Google Plus: ni ovde nije drugačija situacija te ne možete baš očistiti nekim alatom već sve zavisi od postavki za keširanje na vašem sajtu. Koristite metod za Linkedin.

Twitter: isti metod sa ubacivanjem query stringa na kraju linka.

Sajtovi to tumače kao potpuno novi link i ponovo će učitavati podatke sa nje zbog toga. Iza upitnika možete staviti bilo koji broj/slovo i tako menjati više puta.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.