Kako očistiti „Share cache“ na društvenim mrežama

Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

share-cache

Share cache može zadavati muke ako ne znate kako da ga očistite, a pogotovo ako ni ne znate šta je to. Ali, share cache se može obrisati, a postupak se razlikuje od društvene mreže do društvene mreže.

Ukratko i prosto rečeno: share cache je kada  podelite neki link na nekoj društvenoj mreži i nakon toga promenite sadržaj, a ta društvena mreža opet učitava onaj stari sadržaj kada ponovo želite da podelite.

Takođe, može predstavljati problem ako je društvena mreža primetila grešku na linku i sada opet prijavljuje grešku čak iako je ona otklonjena.

Kako očistiti share cache na Facebook-u: pisao sam već članak o tome pa pogledajte na sledećem linku – http://www.saznajnovo.com/2012/03/ocistite-facebook-share-cache/

Kako očistiti na Google Plus: ovde je malo drugačija situacija te ne možete baš očistiti nekim alatom već sve zavisi od postavki za keširanje na vašem sajtu.

Kako očistiti na Linkedin-u: ni ovde ne postoji alat ali postoji trik kojim se možete bez problema poslužiti – ubacite ?1 na kraju linka. Dakle, ako želite da podelite link www.primer.nesto/link-sadrzaja dodate ?1 na kraju. Znači,ovako bi izgledao link: www.primer.nesto/link-sadrzaja?1

Linkedin to tumači kao potpuno novi link, novu stranicu, i ponovo će učitavati podatke sa nje. Iza upitnika možete staviti bilo koji broj/slovo i tako menjati više puta.

Prijavi se na obaveštenja o novim objavama sa bloga

Povezani tekstovi:

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala