Ako postavite ovu sliku na Facebook, dobijate ban!

Postoji jedna slika zbog koje Facebook banuje naloge ko god da je objavi. Naime, 31337 Facebook gupa je napravila zanimljivo istraživanje. Tvrde da su otkrili Twitter botnet koji koristi slike kako bi komandovao botnetom.

TrutherBot ima 202.000 pratilaca i veoma su aktivni. Uzeli su original sliku koju je objavio Intel, preradili je i podelili. Dolazimo do zanimljivog dela, kada tu sliku podelite na Facebooku, dobijate instant ban na neko vreme! Razlog ovome je još uvek nepoznat. EXIF podaci ne kriju ništa značjano, mogu se pronaći na ovom linku: http://pastebin.com/b3sPuRUZ

Original slika:

embedded-infographic-600-logo

TrutherBot verzija:

do-not-upload

Trenutno se sprovodi testiranje tako što dobrovoljni podižu ovu sliku na svoje profile. Na kraju se nalazi trenutni spisak banovanih osoba.

Priključite se ako želite.

Uploadujte tu sliku na svoj profil pa javite na [email protected] kako ste prošli. Ban je samo privremen, profil će biti vraćen za oko 7 dana, nećete ga izgubiti.

Banovani:

Clayton CJ White
Jenny Baker
Jelena
Erin Gallager
Mirjana Stefanović
Андрија Вулићевић
Tihana Grgić Kosovac
Vesna Simeunović
Mirko Babic

Nisu banovani:

Jelena Jovanovic
Radenković Ivica
Ivan Kariz
Никола Скенџић
Miša Miljković
Snezana Nikolic
HuckEtt Jee
Nino Stajic
Иван Икац

Lista se ažurira na Cyberwarzone

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *