Kako hakovati leteće dronove

0

hack-flying-drone

Leteći dronovi su danas sve popularniji, u sve više situaciju su primenljivi i zaista su zgodni za snimanje nekih scena koje nije moguće iz ruke.

Ali, pošto se ti dronovi upravljaju pomoću bežične mreže, normalno je da se signal može presresti i preuzeti kontrola nad njima. Ovo je moguće kao što je moguće hakovati i sve ostale bespilotne letelice, samo što je lakše hakovati lošije/jeftinije dronove.

Za to će vam biti potrebno nekoliko programa i hardverskih komponenti.

Softver:

– SkyJack: jedna Perl skripta koja pokreće airhack-ng, prebacuje WiFi karticu u monitor mod, detektuje WiFi mreže klijente u okolini, deaktivira klijente povezane na Parrot AR.drones, konektuje ih na novi Parrot AR.Drone, zatim koristi node.js  sa node-ar-drone da kontroliše „zombi“ dronove.

– aircrack-ng: prebacuje WiFi karticu u monitor mod radi pronalaženja dronova i vlasnika. aireplay-ng diskonektuje pravog vlasnika. Kada je pravi vlasnik diskonektovan, moguće je konektovati se na drona dok čeka da se njegov pravi vlasnik rekonektuje.

node-ar-drone: za kontrolisanje drona.

Hardver:

– Parrot AR.Drone 2: traži druge dronove konektovane preko Android, iPhone i iPad.

Raspberry Pi: povezuje ceo projekat. Pokreće Linux.

Alfa AWUS036H wireless adapter: odlična jer ima mogućnost slanja raw paketa što omogućava deautentifikaciju vlasnika upravljača.

Edimax EW-7811Un wireless adapter: USB wifi adapter pomoću kojeg SkyJack može kreirati sopstvenu WiFi mrežu. Takođe, omogućava hakeru da se poveže sa SkyJack preko laptopa ili nekog smart uređaja i tako upravlja hakovanu letelicu.

USB Battery: Raspberry Pi i te WiFi kartice crpe dosta energije, trebaće i baterija.

Sve ovo je opisano na GitHub stranici: https://github.com/samyk/skyjack

Članak je pisan u edukativne svrhe. Autor istog nije odgovoran za bilo kakvu štetu.

Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.