mainframe 2

Mainframe 2 je, prosto rečeno, računar u „oblaku“ koji pokreće Windows programe, a kojima vi upravljate iz vašeg web pregledača. Zvuči zanimljivo?

Mainframe 2 će pokrenuti Windows program u „oblaku“ (engl. Cloud) a vi možete upravljati njime kao da je na vašem računaru, a sve to iz web pregledača! Jedini uslov, pored internet konekcije, je da vaš Browser (internet pregledač) podržava HTML5, što nije problem ako koristite Chrome ili neki drugi moderniji browser.

Još jedna odlična mogućnost je deljenje. Pomoću unikatnog linka možete podeliti vašu sesiju i tako raditi u istom programu sa vašim kolegama.

mainfram2

Možda ste se pitali da li će program kočiti, ili kako je popularnije „seckati“? Ne, čak će raditi i bolje nego na vašem računaru! Kako? Iz Mainframe objašnjavaju da je to moguće jer se programi pokreću na znatno jačim mašinama sa moćnijim procesorima i grafičkim karticama nego što vi možete imati u vašem personalnom računaru. A instant odgovor servera omogućava rad bez laga.

Ukoliko želite da date svoj program i omogućiti da ga ostali koriste putem Mainframe plafrome, možete se prijaviti na Mainframe sajtu – www.mainframe2.com

Preporučujem vam da pogledate inforgrafik na njihovom sajtu – www.mainframe2.com/infographic

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *