Android iOS Sajtovi

Google čuva istoriju vašeg kretanja

remove-google-location-history

Koliko je GPS koristan i neophodan ne moram ni da govorim. Google ga je pametno iskoristio i implementirao u svoje servise i uređaje, kao i u sam Android sistem. Na primer, Google maps možemo koristiti samo kao mapu gradova, ili kao navigaciju. Ali, šta ako ne koristimo ni jedno ni drugo? Google ipak beleži vaše kretanje.

Da, ako vam je GPS na telefonu uključen, a niste pokrenuli nijednu aplikaciju za GPS, Google ipak beleži vašu lokaciju. Neko će pomisliti da je to super, postoji istorija kretanja, može da pregleda, podeli… a opet neko se brine za svoju privatnost, i već gleda kako da to zaustavi.

Prvo, proverite da li je Google beležio vaše kretanje na ovom linku https://maps.google.com/locationhistory/b/0. Odaberite vremenski period, i na mapi će biti iscrtana putanja vašeg kretanja sa tačnim vremenom.

Sa leve strane, ispod kalendara, se nalaze opcije za brisanje istorije.

remove-google-location-history

Da onemogućite čuvanje lokacije, ispratite ovo uputstvo: https://support.google.com/gmm/answer/3118687?hl=en

(Izvor: techcrunch)

  [Gmail] Kako opozvati poslatu poruku
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger