Nakon 30 godina otkrivena nova greška u igrici Super Mario Bros

super-mario-bros-99-lives-glitch

Nedavno, nakon 30 godina postojanja dobro poznate, i neverovatno popularne igrice „Super Mario Bros.“, otkrivena je još jedna greška – 99 lives.

30 godina je dovoljno dug period da se istraži svaki piksel ove igrice, pa su tako otkrili „-1 world“ i „99 lives“ greške. Verovatno najpoznatija greška je „-1 svet“ gde možete da uđete u svet pod brojem -1. Ipak, nova greška je pronađena i, zahvaljujući njoj, možemo sakupiti 99 života vrlo brzo.

Obožavaoci ove igrice iz Japana su opisali grešku i snimili video klip o njoj. Oni grešku opisuju ovako:

„Prvo, morate doći sa Mariom do drugog nivoa gde će izgubiti jedan svoj život. Nakon toga, Luigi preuzima igru i mora stići do sveta 5-2 gde pronalazi skriveno polje iz kojeg raste stabljika. Luigi mora početi da se penje i stati tako da ga pogodi čekić od Hammer Bros. Kada Luigi izgubi život, Mario ponovo preuzima igru u svetu 1-2 gde počinje da raste ona stabljika iz sveta 5-2. Tada se mario popne na nju i gazi oklope ispod njega koji mu daju po 1 život. I tako u beskonačno“.

Ispod se nalazi video klip. Predlažem da pogledate od početka da biste shvatili kako doći do greške. Na 2:40 možete premotati da vidite grešku.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *