Kako prilagoditi web stranice za štampanje

Ako želite da uštedite na štampanju web stranica, a i bilo kom sadržaju uopšte, morate prilagoditi taj sadržaj za štampanje. To je bitno jer svako slovo i slika troše boje/prah, pa možemo da izbacimo ono što nam nije toliko bitno kako bi izbegli dodatni trošak.

Ako štampate web stranicu, ona može da sadrži dosta nepotrebnog sadržaja, kao što je navigacija, zaglavlje, logo, podnožje, komentari… i šta sve ne. Što bi to štampali?

Sajt printfriendly.com automatski prilagođava bilo koju web stranicu verziji za štampanje tako što uklanja sve nepotrebne delove sajta. Takođe, možete i ručno ukloniti pasuse koje ne želite da štampate, isključiti slike, promeniti veličinu teksta… Kada završite sa uređivanjem, i dobijete konačan izgled stranice za štampanje, možete je ištampati, poslati na email ili preuzeti kao PDF fajl.

http://www.printfriendly.com/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *