Sajtovi

Kako prilagoditi web stranice za štampanje

print-friendly-header

Ako želite da uštedite na štampanju web stranica, a i bilo kom sadržaju uopšte, morate prilagoditi taj sadržaj za štampanje. To je bitno jer svako slovo i slika troše boje/prah, pa možemo da izbacimo ono što nam nije toliko bitno kako bi izbegli dodatni trošak.

Ako štampate web stranicu, ona može da sadrži dosta nepotrebnog sadržaja, kao što je navigacija, zaglavlje, logo, podnožje, komentari… i šta sve ne. Što bi to štampali?

Sajt printfriendly.com automatski prilagođava bilo koju web stranicu verziji za štampanje tako što uklanja sve nepotrebne delove sajta. Takođe, možete i ručno ukloniti pasuse koje ne želite da štampate, isključiti slike, promeniti veličinu teksta… Kada završite sa uređivanjem, i dobijete konačan izgled stranice za štampanje, možete je ištampati, poslati na email ili preuzeti kao PDF fajl.

http://www.printfriendly.com/

  Aplikacija koja pronalazi smajlije za sliku umesto vas!
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger