Orion Telekom – iskustva

Kako sam dugogodišnji korisnik Orion Telekom usluga, želeo bih da podelim svoja iskustva, i da se osvrnem na akcije koje su u toku.

Internet plaćam kod njih otkad postoje, a i pre sam bio kod Sezampro koji je kasnije, zajedno sa još nekoliko manjih internet provajdera, postao Orion. Tada je brzina bila 768 Kbps, i nudili su neki USB modem na korišćenje. Zaista se ne sećam da je bilo nekih problema, verujem da nije, jer da jeste, verovatno ne bih bio više njihov korisnik.

Vremenom su povećavali brzinu za iste pare, obično krajem decembra, a danas malo ređe. Produžavao sam ugovor na 2 godine svaki put uz još neke pogodnosti. Tačnije, svaki put kada produžim ugovor, uzmem neku promociju. Tako da za iste pare dobijem veće brzine, popuste, bolju opremu itd.

Što se tiče prekida i kvaliteta veze, nisam prezadovoljan Ping-om ali je zato veza odlična. Verovatno jer sam blizu stanice i imam dobru mrežu u kući. Prekidi su retki, to je do Telekoma, tako da razumem. Ove godine sam imao 3-4 kraćih prekida, najviše 10-ak minuta. Prošle isto nešto malo.

orion-telekom-kvalitet

Oprema i tehnička podrška su takođe na nivou. Kada menjam paket sve funkcioniše, nema prekida, brzina se poveća odmah, oprema stiže na vreme. Zaista nikakvih problema nisam imao što se toga tiče. Za razliku od nekih kablovskih operatera gde čekaš nekoliko dana da ti srede opremu, pa još nemaš ni TV ni internet za to vreme, a kako je tek onima koji nemaju ni telefon jer su uzeli čitav paket…

Cene su sasvim solidne. Za 1.600 dinara, na mesečnom nivou u najmanjem paketu, brzina je 4/1 Mbps, a za paket WiFi+ je 3/2 Mbps. Pretplata za IPTV je 700 dinara i nije obavezna, što nije slučaj sa nekim kablovskim operaterima. Da, na onu cenu od 1.600 dinara će odgovoriti korisnik kablovskog internta i reći da za te pare imaju 15 Mbps, ali nije tačno jer oni moraju da plaćaju i TV hteli da gledaju ili ne. Zbog toga, i zbog loše usluge i opreme, zaobilazim kablovsku.

orion-max-adsl

Trenutno je akcija u Orionu MAX ADSL gde za 1.700 dinara mesečno imate 20 Mbps internet, WIFi router sa 4 LAN porta, IPTV sa 100 (+3 HD) kanala, i 2 meseca gratis. Uzeo sam taj paket i mogu reći da sam zadovoljan. Povezao sam IPTV bez problema za 10 minuta (+ razvlačenje kabla 10 minuta), zamenio router, uključio i sve radi. Za 20 minuta sam ponovo bio online, ali sa 5x bržim internetom. Detalji akcije na ovom linku – http://www.oriontelekom.rs/promo/MAX-ADSL-IPTV/

orion-tvit-max

Još jedna akcija je TviT MAX koja uključuje Internet do 20 Mbps, IPTV sa 100 + 3 kanala i fiksni sa 300 gratis minuta za samo 1.900 dinara. Više informacija na ovom linku – http://www.oriontelekom.rs/promo/TVIT-MAX/

A za sve korisnike, Orion je obezbedio nekoliko kanala koje možete besplatno gledati na njihovom sajtu – opširnije.

To bi bilo to od mene za sada. Ako želite još neke informacije, da pitate, nadovežete se, napišete svoja iskustva… ostavite dole u komentaru.

Prikaži komentare (31)

Orion Telekom – iskustva

Autor: Stefan Marjanov Potrebno vreme za čitanje: 2 min