Orion Telekom – iskustva (2022)

Update (10.12.2022.)

Mutne radnje se nastavljaju. Pišu jedno, rade drugo. Najnoviji bezobrazluk: objavili su na svom sajtu (pritom nisu obavestili korisnike) da će stavku održavanja – koja je do sada bila uključena u cenu – samo izdvojiti iz cene paketa i na računu je navesti kao zasebnu stavku. Razlog: Orion će moći da „isprati privredni i ekonomski uticaj na troškove održavanja i podrške“.

Šta su oni uradili? Jesu izdvojili tu stavku na računu, ali su je ostavili i u cenu paketa. Rezultat: korisnici istu stavku plaćaju dva puta!

https://oriontelekom.rs/obavestenje-za-korisnike-internet-servisa/

Dakle, do sada je 250 RSD za održavanje bilo uključenu u cenu (recimo 3000 din je paket, 250 din od toga je održavanje), i oni su rekli da će tih 250 din samo izdvojiti iz paketa i navesti kao zasebnu stavku. Trebali bismo da sada imamo situaciju: 3000-250 = 2750 din za paket, i plus dodatna stavka od 250 din za održavanje (koja je izdvojena iz paketa), što mu na kraju ukupno dođe 3000 din – što je ok i tako su objasnili.

Međutim, situacija je ovakva: 3000 din je cena paketa u šta je uračunato i to održavanje, i još jedna stavka od 250 din opet to isto održavanje koje je već plaćeno kroz cenu paketa. Ukupno za naplatu je sada 3250 din umesto 3000 din.

Korisnik zaključi da će jedna od usluga samo biti prikazana zasebno na računu tako da mu to ništa ne znači, bitno je da se ukupna cena neće menjati. Međutim, desi se ovo i korisnik sada mora da čeka da istekne ugovorna obaveza, a za to vreme plaća više. Orionu je prošlo povećanje cene na jedan kvaran i bezobrazan način.

Update (27.09.2021.)

Neko vreme je sve bilo ok kada su počeli prekidi – česti i dugo su trajali. Naime, prekidi su se dešavali na svakih 10 minuta i tajali su 8 minuta, dakle internet sam imao po 2 minuta na 10 minuta. Zvao sam ih bezbroj puta i uvek me prebacivali na nekoga drugog. Nisu hteli da poprave pa sam slao zahtev Telekomu i naveo da mi ne radi fiksni (jer samo fiksni imam kod njih, a Orion koristi tu liniju za internet). Došli su i nisu znali šta da rade, rekli da kupimo kablove i zamenimo ih po kući. Otišli su, zamenili smo kablove i nije se ništa popravilo. Opet zovem Orion i tako još mesec dana. Uvek je odgovor bio ili „nije do nas, zovite… te i te“ ili „ne znamo šta je“. Problem nije bio rešen dok nismo zamenili o svom trošku sve kablove i utičnicu, u kući i od bandere.

Update (03.12.2019.)

Dobio sam obaveštenje od Orion-a da će se od 1. januara 2020. godine račun povećati za 300 din. jer ću dobiti 20 novih domaćih kanala. Ok, čitam obaveštenje dalje i dođem do spiska kanala – to đubre ne vredi ni 10 dinara! PRVA PLUS, PRVA Max, PRVA Files, PRVA Kick, Happy Reality 1, Happy Reality 2, SuperStar TV, RTS Drama, RTS Poletarac, RTS Trezor, RTS Život, RTS Kolo, RTS Muzika, Agro TV, Film Klub, Hayatovci, Balkan Trip, Alternativna TV, K3, Toxic TV, BN Music. Šta će mi to?! Šta će ikome to?

Čitam dalje u nadi da će negde pisati kako da se odjavim, da ne plaćam taj paket, kad ono na dnu piše u fazonu ako vam se ne sviđa raskinite ugovor: „Navedena promena predstavlja izmenu ugovorenih uslova i korisnici na koje se ona odnosi imaju pravo raskida ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen„.

Celo obaveštenje pogledajte ovde (pdf, otvara se u novom tabu).

Da se razumemo, nije problem tih 300 din, problem je što stalno nameću nešto što korisnici ne žele. Do sada sam uspevao nekako da se odjavim sa svih tih promocija (o čemu sam pisao ispod) preko telefona – drugačije nije bilo moguće – ali sada više ni tako nije moguće.

Barem su nas pustili da raskinemo ugovor bez dodatnih troškova (ako je to istina što su napisali) pa možemo da promenimo operatera bez penala. Ovo nam je dobra prilika.

Update (04.10.2018.)

Opet problem sa naplatom usluga BEZ moje saglasnosti. Naime, početkom septembra pojavilo se obaveštenje na TV-u da je aktiviran promo period za dodatne TV kanale do kraja tog meseca. Ok, samo sam zatvorio obaveštenje. Kada se približio kraj septembra otišao sam na svoj nalog brže bolje da isključim to, ali nigde nije pisalo da je bilo kakav paket aktivan. Ok, možda će se isključiti sam na kraju meseca.

Ne, nije se isključio već su mi naplatili tu uslugu! Račun je stigao 03.10.2018. na email i odmah sam ga otvorio i video dodatnu uslugu „IPTV doplatni paket – TV SPORT 2018“ koja košta 151.67 dinara. Otišao sam opet na nalog i opet nisam našao tu uslugu kako bih je isključio.

Zvao sam call centar i objasnio situaciju, a oni su mi rekli, citiram „..da, nema opcije za isključivanje online..“ – pa kako onda isključiti?!

Sreća pa je žena sa kojom sam pričao bila korektna i odmah rekla da će reći nadležnima da mi obrišu dugovanje za taj paket za mesec septembar – što se i desilo. Uz to je rekla, citiram „…mogu nadležnima proslediti da je to greškom aktivirano sa vaše strane…“ – niti sam aktivirao niti imam opciju da deaktiviram!

Još je potrebno napomenuti da kada vam smanje račun morate da ga platite online jer ne stiže novi PDF sa smanjenom cenom.

Update (24.10.2017.)

Još jedan primer od pre dva-tri dana: primetio sam da imam aktiviranu uslugu „TV unazad + 3 mobilna uredjaja“. Nisam znao kako i zašto je aktivirana pa sam brže bolje otišao opet na nalog i deaktivirao. Poslao email korisničkoj podršci sa pitanjem da li će biti naplaćeno i kako i gde sam ja prihvatio tu uslugu. Odgovor sam dobio danas:

Informisaćemo Vas, ovim putem, da je usluga koju pominjete je aktivirana putem poruke na stb uređaju, bili ste upitani da li želite da koristite tu uslugu, a zatim Vi, ili neko od članova domaćinstva je na daljinskom upravljaču odabrao opciju „OK“ i samim tim aktivirao ponudu. Takođe ćemo Vas informisati da ste uspešno otkazali ovu uslugu, biće Vam aktivna do 30.11.2017. Počevši od računa za decembar mesec neće se više pojavljivati kao stavka na računu.

U razgovoru sa ukućanima sam saznao da se ta poruka nije pojavila, tj. nikakva poruka se nije pojavila u prošlom periodu. Jedino što sam ja primetio jeste neki bag na uređaju koji je bio u obliku izobličenog korisničkog interfejsa (kao kada uklonite CSS sa sajta) i nije se ništa videlo, samo polovina tog osiromašenog interfejsa. Daljinskim sam mogao da idem gore i dole i ništa više. Isključio sam iz struje i opet uključio i proradilo je. Dakle, nikakve poruke nije bilo, ista situacija kao i prethodnog puta za Cinestar paket (update od 07.06.2017.).

Znači oni će naplatiti uslugu koju NISAM želeo i NISAM aktivirao. Oni tvrde da je aktivirana pritiskom na „OK“ taster na daljinskom koji sam ja inače, zajedno sa ostalim mojim ukućanima nepotrebnim tasterima, blokirao. Ostavio sam samo tastere za kanale, zvuk i uključivanje uređaja.

Nisam siguran šta se dešava, zašto šalju te promocije i kako ih mi „aktiviramo“ ali ovim putem želim da skrenem pažnju drugim korisnicima koji žele da pređu kod Orion-a da to NE ČINE!

Update (07.06.2017.)

Izgleda da se nastavlja prljava kampanja kompanije Orion Telekom. Aktivirali su uslugu Cinestar BEZ moje dozvole koja je besplatna do 30.05.2017. godine, a nakon toga, ako se ne otkaže, košta 450 RSD. Danas je 07.06.2017. i NISAM dobio obaveštenje od prvog ovog meseca da ću morati da plaćam ovu uslugu. Otišao sam na svoj nalog na Orion sajtu i deaktivirao uslugu, međutim piše da će biti aktivna do kraja ovog meseca.

Znači, ja ću platiti paket koji NISAM želeo. Iz call centra su mi rekli da je obaveštenje na uređaju postojalo kada se uključi i da smo potvrdili sa OK, ali NIJE bilo obaveštenja! Ta obaveštenja se pojavljuju samo kada se uređaj restartuje skroz, a kada se samo stavi u sleep mod (pritiskom na taster za gašenje na daljinskom) i opet probudi na isti način, ne pojavi se ništa. Lično sam testirao.

Ova kompanija ima pokvarene kampanje i NE preporučujem je!

Update (23.01.2017.)

U prvoj verziji ovog članka sam pomenuo da sam Orion korisnik još od njihovog osnivanja, i da nisam imao nikakvih (većih) problema koji bi značajno uticali na moj posao preko interneta. Međutim, vremenom sam počeo da gubim to poverenje.

Pročitao sam sve komentare ispod ovog članka i video da izgleda svi imaju problema sa Orion-om osim mene. Na osnovu tih komentara mogu zaključiti da su komentarisali samo oni koji imaju problema, a oni koji su zadovoljni verovatno nisu ni čitali tekst. Elem, moraću da prepravim članak jer je moje mišljenje o njima promenjeno u kratkom vremenskom periodu – nepunih godinu dana.

Prvo se dešava da uvode nove u sluge ali ih i uključuju korisnicima bez njihove saglasnosti. Oni postave obaveštenje na ekranu TV-a kada se podigne sistem uređaja, ali taj tekst na mom CRT TV-u ne može da se pročita jer je rezolucija očajna a tekst sitan. SMS obaveštenje dobijam samo kada trebam da platim račun, kada mi onemoguće internet, kada pokušam da se prijavim sa pogrešnom lozinkom, ili kada spamuju sa promocijama.

Prvo su uključivali neke TV promocije u obliku dodatnih kanala koje nisam ni tražio, a zatim podigli cenu jer su mi uveli te kanale (why??). Zatim su menjali pakete pa je cena malčice skočila, ali za mene sa već postojaćim ugovorom nova cena nije važila.

I sad su uveli TV unazad 72 sata, bio test period, ja se odjavio na sajtu odmah. Onda je istekao test period pa su mi omogućili punu opciju i obavetili, pa  sam ja brže bolje otišao na sajt da ugasim, ali je račun već bio kreiran. Platio sam tu uslugu bez potrebe. Tako su mi i u call centru rekli – račun je kreiran pre nego što ste ugasili opciju. Pa ne mogu da je ugasim u sekundi kada dobijem obaveštenje!

Prekida nema, što je ok, ali je kvalitet veze opao značajno. Pogotovo se primeti na TV-u jer im je i uređaj (Dune HD tv-102) loš, a uz to i kvalitet veze znatno lošiji. Obrišem cache iz uređaja ali opet posle 2 sata počne da koči i jedva prebaci kanal.

Počeo sam da razmišljam o drugom operateru ali svi imaju svoje prednosti i mane. Uglavnom je mana cena, ali i podrška i oprema. Ako imate predlog pišite u komentaru.

Stari tekst:

Kako sam dugogodišnji korisnik Orion Telekom usluga, želeo bih da podelim svoja iskustva, i da se osvrnem na akcije koje su u toku.

Internet plaćam kod njih otkad postoje, a i pre sam bio kod Sezampro koji je kasnije, zajedno sa još nekoliko manjih internet provajdera, postao Orion. Tada je brzina bila 768 Kbps, i nudili su neki USB modem na korišćenje. Zaista se ne sećam da je bilo nekih problema, verujem da nije, jer da jeste, verovatno ne bih bio više njihov korisnik.

Vremenom su povećavali brzinu za iste pare, obično krajem decembra, a danas malo ređe. Produžavao sam ugovor na 2 godine svaki put uz još neke pogodnosti. Tačnije, svaki put kada produžim ugovor, uzmem neku promociju. Tako da za iste pare dobijem veće brzine, popuste, bolju opremu itd.

Što se tiče prekida i kvaliteta veze, nisam prezadovoljan Ping-om ali je zato veza odlična. Verovatno jer sam blizu stanice i imam dobru mrežu u kući. Prekidi su retki, to je do Telekoma, tako da razumem. Ove godine sam imao 3-4 kraćih prekida, najviše 10-ak minuta. Prošle isto nešto malo.

orion-telekom-kvalitet

Oprema i tehnička podrška su takođe na nivou. Kada menjam paket sve funkcioniše, nema prekida, brzina se poveća odmah, oprema stiže na vreme. Zaista nikakvih problema nisam imao što se toga tiče. Za razliku od nekih kablovskih operatera gde čekaš nekoliko dana da ti srede opremu, pa još nemaš ni TV ni internet za to vreme, a kako je tek onima koji nemaju ni telefon jer su uzeli čitav paket…

Cene su sasvim solidne. Za 1.500 dinara, na mesečnom nivou, brzina je 20 Mbps. Pretplata za IPTV je 1.250 dinara i nije obavezna, što nije slučaj sa nekim kablovskim operaterima. Da, na onu cenu od 1.500 dinara će odgovoriti korisnik kablovskog internta i reći da za te pare imaju 30 Mbps, ali nije tačno jer oni moraju da plaćaju i TV hteli da gledaju ili ne. Zbog toga, i zbog loše usluge i opreme, zaobilazim kablovsku.

orion-max-adsl

Bila je akcija u Orion-u MAX ADSL gde za 1.700 dinara mesečno imate 20 Mbps internet, WIFi router sa 4 LAN porta, IPTV sa 150 (+ nekoliko HD) kanala, i 2 meseca gratis. Uzeo sam taj paket i mogu reći da sam zadovoljan. Povezao sam IPTV bez problema za 10 minuta (+ razvlačenje kabla 10 minuta), zamenio router, uključio i sve radi. Za 20 minuta sam ponovo bio online, ali sa bržim internetom. Ova akcija više nije u toku, a ostale se mogu naći na Orion sajtu.

Recimo, IPTV + internet 20 Mbps za 2.170 dinara mesečno. Uz svaki paket dodatno se dobija i 100 SMS poruka mesečno za sve mreže – detaljnije.

A za sve korisnike, Orion je obezbedio nekoliko kanala koje možete besplatno gledati na njihovom sajtu – opširnije.

Pročitaj još: SBB iskustva, MTS iskustva.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

119 komentara

 1. Postovanje pre par dana pokusali su da nam uvale Mts box 3 paket koji nisam uzela jer sam korisnik Sbb i nemogu da raskinem ugovor.Od Mts a nikakvu uslugu necu uzimati zbog skupoce i tvrdim da su najgora kompanija. Sbb preporucujem svakom.

 2. Kreten koji je programirao rukovodjenje kablovskom televizijom nije uspeo da ukljuci zdrav deo (ako ga ima) mozga koji jos nije istruleo. Taj orangutan nema u sebi mogucnost logicnog razmisljanja nego je, kako se vidi, obicna malogradjanska bitanga koja je odradila, kao macka repom, programiranje kablovske televizije i uzela novac za to, da bi nestala iz sfere dostupnosti. Iskreno u zivotu nisam naisao na veceg imbecila i budaletinu. Apsolutno najgori program za rukovodjenje televizijom. I to se ta stoka od firme usudjuje da na mnogo mesta napise kako su ocene za taj program blizu perfektnog! Samo kombinacija poslednje bagre i olosa moze tako da laze jer ako procitate ove komentare na ovoj strani, jasno je da je ocena nula! Palac dole za stoku zvanu Orion.

 3. Ja sam koristio SMORION skoro 3 godine,sacuvaj Boze je blaga rec,operateri ko papagaji jedno te isto ponavljaju,internet uzas ispod proseka,tv pogotovo ako odgledas jedan film da ne secne to je extra.I na kraju kad sam presao na mts kao pa zasto zbog cega,pa koliko sam kredita potrosio pozivajuci vasu tehnicku sluzbu mogao sam ceo dvogodisnji ugovoro da otplatim,NIKAD VISE ORION STO DALJE OD NJIH!!!!!

 4. Najobičnija lopovska kompanija.Od samog početka nije išlo kako treba ,a procedura za raskid ugovora je kao za kupovinu spejsšatla.Ovo zaobilaziti u širokom luku.

 5. Orion kompanija je jedna lopovska kompanija koje sam mislio da sam se resio u novembru prosle godine.Tada sam naime zspeo da raskinem ugovor posto su me uslovljavali da moram jos nesec dana od podnosenja zahteva po zakonu da koridtm njihove usluge To sam bekako proguto ali pazi sad stize meni novogodisnja cestitka u vidu duga od 13323rsd.Kad me slog nije strefio kad sam procitao.Zovem da vidim u cemu je problem kazu niste vratili jedan stb uredjaj.Oprema uredno vracena i pretpostavljajuci sta ce se desiti slikam sve to sto sam spakovao.Pricam sa operaterom i objasnjavam mu sta he sve u kutiji i da imam revers o primljenoj opremi ida je sve vraceno ,covek se izvinjava i kaze da ce sve da proveri i da ostanem na vezi.U medjuvremenu veza se prekinu,zovem ponovo javlja mi se devojka i ja joj kazem sta je bilo i ona kaže da ce ona da priveri jer ne zna sa kojim kolegom sam pricao.E sad kulminacija svega cita ona i kao ja sam zaduzio tri uredjaja jedan nisam vratio a kolega je rekao dva i tu ja puknem i posvadjam se sa njom i oteram je u tri lepe.Eto koliko oni pojma nemaju.Danas im posaljem mail sa svim dokazima i cekam sta ce da bude,ao treba idem i na sud.A najveca je fora sto stb uredjaj kosta 13000 dinara ej covece pa tv danas kupis za te pare.Sad da mi neko nudi dve godine za dz nema trika da bi vise bio sa tim lopovima.

 6. Sa ovim nazovi operaterom upravo pokusavam da prekinem saradnju iako mi he ugovor istekao pre tri meseca.Naime oni traze od mene da im posaljem zahtev za raskid ugovora iako je istekao i kazu da moram da cekam jos mesec dana sto je kao zakonski otkazni rok.Zovu me u nude mu sad sve i svasta samo da nastavvim saradnju,sto ni u najvecem ludilu ne vi ucinio.Konstantno sam imao prekid u tv signalu,zovem oni dodju zanene antenu i posle dva dana sce ok. Padne kisa odjednom sce koci i tako u krug.Stalno ubacuju neje kanale ni be pitaju da li zelim da gledam i onda se jurim sa njima da mi to iskljuce a oni kao pa vilo je obavestenje na tv.Da bilo obavestenje i dete gleda crrani i pritisne ok i kao kupio si.Mislim krajnje neprofesionalno u vezi svega a da be pricam o kontakt centru,po deset i vise minuta da se jave itd.Sve u svemu zaobidjite ljudi ove idiote u sirokom luku.

 7. Ne znam da li postoji gori operator na ovim prostorima od Oriona, msm da su vodeci u regionu po nekvalitetu usluge. Malo, malo pa nema konekcije.Nedavno punih 7 dana ( od 11.09.20-17.09-20 ). Od prekjucer , ponovo nema. Kazu, kriv Telekom , da njih zovem.Alooooo…pa nemam ja ugovor sa Telekomom vec sa Orionom i sta mene briga za njihov medjusobni odnos. Inace, uusluga je jako losa, protok do max.4 iako su se obavezali ugovorom do 10…Kao uvaze reklamacije i onda posalju neku decu – terence koji samo setaju oko kuce i konstatuju da nema usluge???!!! A ne daj Boze da trazite raskid ugovora pre roka upravo zbog njihovih propusta, odmah prete tuzbom. Strasno!!! Cim ih se resim, NIKAD VISE ORION…ali nikad!!!Bolje nemati nikakav net nego se s njima uhvatiti u kolo.Nista lepo ne mogu reci o njima, sem da su nesposobni i da ne znaju raditi svoj posao.Muka mi je od silnih zvanja, pisanja mejlova i njihovog cinickog odgovora…“strpite se jos malo, radimo sve sto je u nasoj moci“…Pa nemojte vise da radite, ocigledno niste sposobni!i

 8. Najgori moguci iskljucili internet za jedan racun prethodni mesec nisam imala 20 dana internet i zvala za reklamacija nisu uvazili, a kvar bio kod njih! Posle odmah iskljucilli i traze pare za iskljucen mesec! Lopovi koji pljačkaju narod samo zato sto potpise ugovor, i placas nesto sto ne koristi! Operaterke neljubazne uh jedno lose lose najlošije iskustvo samo dalje od njih! Nikad ne potpisujete ugovor jel kad raskinete traze 20 hiljade za 3 meseca pre isteka ugovora pa se jos operaterka cinicno smeje i zeza! Strasno

 9. Najveca govna smradovi nema gori od njih molio ih da mi poboljsaju internet godinu dana samo su lagali i prodavali maglu sada traze odstetu za prevremeni raskid ugovora javno mogu reci i svima poruciti da nema gori provajder u Srbiji

 10. ŠTO DALJE OD ORION TELEKOMA!!!
  NAJGORA BAGRA!!!
  KO JEDNOM UĐE U KOŠTAC S NJIMA- NEMA IZLAZA, OSIM AKO SE NE ZAVRŠI NA SUDU ILI GA OPELJEŠE ZA GRDNE PARE!!!!!!!

 11. Ping spajkuje kad god se vise ljudi konektuje na internet (u mom gradu) negde oko 5 posle posla, i pridvece pa negde do 1 nocu. Radio sam za njih neko kratko vreme tako da znam koji je problem kad je slabiji internet zato znam da me operateri lazu kad god ih pozovem i pricaju mi da nema veze stim da je prezauzeta mreza. Iskreno nebi preporucio jer moze da se desi da imate jako dobar signal zavisno od antene na koju ste povezani (one su postavljene na visokim zgradama, i rade na neku vrstu wireless signala), isto tako moze da se desi da imate konstantno probleme kao sto ja imam bez stvarnog resenja.

 12. Dok pregovarate s njima oko sklapanja ugovora zove vas petoro razlicitih ljudi .Sa svima ponavljate istu pricu . Doci ce da provere tehnicke mogucnosti ,ok ja sam na poslu moj otac koji vrlo slabo cuje i u godinama je kod kuce , proverite da li moze i ne potpisujte dok ne dodjem ja . Dolazi monter na brzinu instalira sve uvali mom ocu ugovor sakriven izmedju dva papira o obradi podataka o licnosti i bukvalno zbrise iz kuce . Moj otac misli da je potpisao tek zahtev . Zovem famoznii 0114100100 e ne mogu ja da im se obracam mora moj otac jer je ugovor na njegovo ime , monter se ne javlja vise na onaj broj . Internet imam samo u sobi gde je ruter . Bezite od ove organizacije glavom bez obzira . TOLIKO

 13. Auuu dobro je da sam naisao na ovaj text. Sta mislite o MTS internetu? Imao sam i Beotel preko fiksnog lose radi, sada imam kablovski suoer nova isto lose radi. Da li mislite da je MTS internet preko fiksnog bolji od kablovskog supernova?

 14. Gubi se konekcija, skupi su, usluga im je losa, ne ljubazni operateri, majstori koji idu na teren nisu obuceni, samo prinauceni. Treba dugo dok dodju. Nista pozitivno nemam da kazes, apsolutan haos glupost uzimati ovo.

 15. Konstantno se gubi konekcija. Operateri su neljubazni. Stoka prevarantska. Mafija koja samo uzima pare.

 16. Poštovani ljudi ,ako želite dugoročne probleme i plaćanje računa koje niste potpisali i probleme sa internetom i ogromne probleme pri prestanku ugovora ,onda napravite ugovor sa ORION TELEKOM prevarantskom firmom.
  Ima da platite i ono što niste ni dobili a i ono što ste im vratili ,BEŽITE OD NJIH KO ĐAVO OD KRSTA.
  Meni istekao ugovr i ajde da izađem iz vrtloga ludila orion ali nećeš moći ,platio sam i još mesec pretplate ,i poslao im opremu gde su oni rekli da nisam sve poslao i naravno treba da se plati ,plus tv kanali koje nisam ni tražio i gde su digli cenu pretplate ,a o kol centru da ne pričam po sat se čeka ,odvratni i neprofesionalni.

 17. Nije mi jasno kako ovako prevarntska firma moze da posluje pa da jos uvek ima ljudi koji traze internet kod njih.Ovo zaobilaziti u sirokom luku.

 18. ORION TELEKOM Zaobilaziti kao corona virus.Nisam imao internet dva meseca a naplatili su mi i raskid ugovora.
  Ovo je nesto najodvratnije sto moze da Vam se desi.

 19. BEZITE OD ORIONA KAO OD CRNOG DJAVOLA.
  Nismo obnovili ugovor TROJKA koji je istekao. Iako nismo imali TV, internet je radio jos nekoliko dana a platili smo i taj mesec preko. Poslali su dopis sa racunom na kome je pisalo da se oprema vrati u roku od 7 dana. Supruga je racun platilia odmah sutradan. Ja nisam bio kod kuce a supruga ne zna ni da poveze ni da raskaci te uredjaje i kablove. Danas, 9-ti dan od prijema dopisa, kad sam stigao kuci sve sam raskacio i spakovao u originalne kutije i krenuli do njihove poslovnice ali radno vreme im je od 10-17. Zeni je stigao SMS sa potrazivanjem od preko 30000 dinara. Sta su fakturisali to samo oni znaju.
  Sutra idemo ponovo u poslovnicu da pokusamo da vratimo opremu. Zaboravio sam da napomenem da su zeni rekli u poslovnici da ne brine i da oni prate na kompu i da ce doci na vreme da skinu antenu s krova ali joj se niko nije javljao da dolazi to da uradi.
  Ne budu li stornirali dug ide im tuzba i za taj iznos i za pretrpljeni strah, bol i uznemiravanje za nepostojeci dug.

 20. Prijavio sam se na Orion Telekom, video da su sproveli optiku kod mene u zgradi, od prvog dana, puca veza redovno, vec petog dana nisam mogao da cekam zato sto mi posao i egzistencija zavise od pristupa mrezi. Ja ih zovem da ih pitam u cemu je problem:

  1. dan = kazu uocili problem, rade na resavanju, da se strpim do sutra
  2. dan = zovem ponovo da vidim koliko jos okvirno da cekam da se resi, kazu u toku dana ili najkasnije sutra
  3. dan = zovem ponovo, kazu eskalirali problem na visi nivo, mole za strplljenje.
  4. dan = javljam se da se ponovo zalim, kad ono eto kolege izasle na teren, bice…
  5. dan = zovem, tehnicka sluzba maltene krenuli ponovo celu pricu ispocetka…

  Odem u poslovnicu da raskinem ugovor jer svaki dan imam po 48 prekida, znaci sat mozes da nastimas kako su precizni prekidi. Kad cura u poslovnici kaze, najverovartnije moracu da platim raskid ugovora nekih 60000 dinara?!?!?! Ja lepo kazem da postoji zakon o zastiti potrosaca i da ne mogu bas tako da j*** narod. A ona kaze da zakon tu najverovatnije nece pomoci jer su nasli zaobilaznicu.

  Nisam siguran da li vredi tuziti ako budu krenuli sa prinudnom naplatom lose usluge. Ja ovo nema sanse da platim jer sam platio internet a ne internet prekide, a kako je usluga k**** zivi, ne zelim da se petljam sa k**** firmom.

 21. Govna i smradovi. Bez obavestenja su podigli paket za 300din i uveli 20 bezveze kanala, a kad sam ih zvao da im kazem da hocu da raskinem ugovor, kazu da to nije moguce bez penala. Samo najgore za ovu kablovsku najobicnija govna…

 22. Katastrofalno lose, nema dana da internet ne nestane na najmanje sat, dva, kao i kablovska. Desilo se nekoliko puta da smo bili bez tv-a i neta i cetiri dana, uz jedino obrazlozenje da rade na tome. Nikako ne preporucujem!!!
  Ne znam kakvi su ostali, ali Orion je uzas!

 23. Ja sam od prvog dana korisnik njihovog ADSL-a i PREZADOVOLJAN SAM….Nema prekidanja,brzina je ok,samo jednom sam do sada menjao opremu,operateri ljubazni i korektni,jednom rečju sjajno…..

 24. vrlo smo nezadovoljni…kablovska I net nestaju I po 6-7 puts u toku Dana..za TV prijemnik nas lazy vec vise of mesec Dana a packet placamo 3200..neprofesionalni…neozbiljni..manipulisu korisnicima…nie za preporuku…vec daleko od toga….

 25. Orion telekom, hostaplerska kompanija koja za dugogodisnje koriscenje njenih usluga radi sve na tome da te opljacka prilikom raskida ugovora koji je istekao. Koriste najjeftiniji opremu koja se cesto kvari. U mom slucaju, za 4.5 godine koriscenja njihovih usluga kvarila se tri puta. Opremu uredno zamene, posalju kuririma i sami je instalirate. U pitanju je oprema za internet adsl. Kao sto sam rekao, tri puta sam menjao opremu i svaki put sam uredno vratio pokvarenu putem kurira. Nakon raskida ugovora saznao sam da jedna oprema koju sam vratio nije registrovana. Gospoda iz Oriona su brze bolje sklopila ugovor sa uterivacima dugova i prodala navodni dug od 5990 dinara za opremu koja nova u WinWinu kosta 2500 dinara. Uredno sam platio uterivacima dugova i angazovao advokata za postupak protiv oriona i licno sam se zarekao da cu ovo iskustvo podeliti na internetu da vidi sto veci broj ljudi.

 26. Preporuka je zaobići ovu kompaniju, na svaki način. Po mom mišljenju na bazi višegodišnjeg iskustva sa ovom i drugim kompanijama (SBB,MTS,AVCom,Supernova), Orion je trenutno najgori mogući internet provajder u Srbiji. Izuzetno neposlovna kompanija s tehnički najnižim kvalitetom usluga i isto takvim tretmanom korisnika. Na moju sreću koristim samo internet i mogu reći da je najblaže rečeno, katastrofalan. Svakodnevni prekidi postaju češći i duži, a zbog prirode posla mi je neophodna pouzdana veza. Konkretno, njihov Wi-fi ruter iz čista mira prestane s radom, onda se mora svaki put resetovati i tako u nedogled. Dakle, nervni slom sam dobijao svaki put kada mi pukne konferencijska veza na pola sastanka. Prvo sam pomislio da je problem u telefonskoj centrali (Voždovac), međutim prekidi su se nastavili na drugim centralama (Palilula,Zvezdara-Mirijevo). Dobiti tehničku podršku pravi je poduhvat, nikada manje od 15 korisnika nije bilo ispred mene na čekanju. A to znači minimalno 20 minuta čekanja koje ja kao korisnik usluge plaćam, zbog tehničkog problema za koji nisam odgovoran, niti sam mu na bilo koji način doprineo. Orion nema besplatan telefonski broj korisničkog servisa, niti nameravaju da ga uvedu, jer im je cilj što manje kontakata s korisnicima. I kada konačno dobijete tehničku podršku, slušate nebulozne teorije o pregrevanju rutera i instrukcije isključite-uključite uređaj, moramo prvo proveriti da li je ruter za zamenu itd. Pošto nema šanse da jednim pozivom završite dva problema, istu golgotu sam morao ponovo da prođem zbog reklamacije mesečnog računa. Ovog puta sam bio 20. na čekanju, naravno opet o mom trošku, jer je Orion povećao cenu usluge bez mog znanja. Ugovor mi ističe u novembru 2019. i sigurno ga neću obnoviti, čak i da mi ponude gratis naredne dve godine – daleko im lepa kuća. I jeste daleko, moraću u Gandijevu 76 jer su u međuvremenu zatvorili poslovnicu na Obilićevom vencu. Ali bez problema bih otišao i u Mladenovac, samo da s njima više nemam ništa. Inače korisnik sam praktično od prvog dana, još od Sezampro-a, ali to za njih nema nikakav značaj.

 27. Strasno kakvi su lopovi.. Sve je bilo ok do isteka ugovora, kad smo hteli da ga produzimo sluzbenica je zaboravila da podnese zahtev i u tom cekanju potpisivanja ugovora zbog nevracene opreme dobili smo 30 000 dinara dug koji je otkupila neka firma za naplatu dugovanja. Moze li ovome da se stane na put? Da li se iko izborio za svoja prava sa njima?

 28. Najgora moguca kuca koja postoji za izdavanje kanala, interneta i telefona. Da se sluze sa svim forama sluze se, ne znam kako uopste uspevaju da opstanu na trzistu. Od paketa u kojima od tri ponudjene tarife bar jedna sigurno ne radi kako treba do call centra za koje ste uvek vi kao korisnik krivi. TUGA STA POSLUJE U Srbiji.

 29. Dakle, odlučili smo se za Orion jer smo sve ostale lopove već isprobali i konekcija je bila užas. Spojili smo Internet i Fixni u Orionu tako da svakim prestankom interneta prestaje i fixni da radi. Od pre nekih mesec ipo dana SVAKE ALI S V A K E SUBOTE NEMA INTERNETA, zovem ih jedne nedelje oni rade nešto, druge nedelje moram da restartujem ruter, treće nedelje rade nešto ceo dan, četvrte nedelje restartujem ruter. Pa čekaj jel vi stvarno mislite da ste normalni? I da sam ja VEVERICA ŠTA? Pa jedva čekam da imati 5korisnika da vidim šta će se desiti. I kako ćete se napatiti kao mi što dajemo pare bez interneta, slepci jedni. U ponedeljak idem da raskinem ugovor, dosta je bilo zajebancije. Pri tom vas zovem jednom sam bila 24 na REDU, 1,5H SAM ČEKALA da se jave. Eto, to Vam govori koliko je Orion dobar. Naravno i danas nisu preskočili, od 13h do malo pre nije radilo ništa. A meni je CEO posao preko interneta. Pozdrav.

 30. Lopovi i hostapleri
  Racun nam je uvecan za 535,00 rsd zbog dodatnih kanala koje sam aktivirala kada sam dobila obavestenje prilikom ukljucivanja televizije. Dva meseca mi ne radi ruter za kablovsku, samo ne znam kako je ta usluga aktivirana?! Prijavila sam kvar rutera (kablovska i internet) stigao mi je samo ruter za internet (posle 10 dana) pritom, polovan i pokvaren!
  Koliko imaju korisnika..od svakog po 500,00 dinara pa vi vidite! Sramota

 31. Koristim orion-ov paket za internet i televiziju vec dve godine,prvih par meseci sve je bilo uredu al su kasnije poceli da mi usporavaju i internet i televiziju i to sam jos 100% siguran da oni namerno usporavaju.Podpisao sam dokument o rastanku ugovora i jos mesec dana treba da placam internet i televeziju iako nemogu na youtube da odgledam video treba pola sata da ga bufferujem da bi mogao,a televizije nema nikako.svaki sam mesec na vreme placo i nikad nisam kasnio ni sata kamoli dana sto dodje racun ja ga platim,ali ovi ljudi iz oriona su ispali takvi smradovi i govna prema meni da je to neopisivo.Oni mogu da zajebavaju sa brzinom interneta i ja im nemogu nista ako ne platim tuze me jer sam podpisao jebeni ugovor na dve godine…i zelim da kazem da su ovi ljudi svi iz oriona teska govna i da im jebem mater svima

 32. Ološ, Ološ lopovski…
  Mesec dana reklamiram smetnje na netu, tj nemam net mesec dana jer kada mi treba uvek zabaguje, i oni samo seru ugasi upali, iskljuci resetuj, a niko da dodje da sredi stvari.
  Pitam ih, da li sam potpisao u ugovoru da cu placati internet sa smetnjama, da li sam potpisao da cu biti budala koja ce redovno da ga resetuje, pali gasi, svaki drugi dan da vas kontaktira a da vi nista ne uradite… a redovne smo musterije!?
  A pritom ove fore da bez pita ja naplate neku promociju za sportske kanale i tako to, tek to… lopovluk !!

  Sram vas bilo ološi!

  • Posle mojih iskustava koje sam izneo ovde, mogu ti samo poželeti da ti ugovor ističe skoro pa da se otkačiš od tih smradova i ništarija. Firma koja o poslovnosti ne zna ništa a takođe koja je sklona cenzuri i autocenzuri programa i programskog sadržaja. U svakom slučaju ja sam ugovor prekinuo i od nedelje se vraćam u SBB. Protekle dve godine to je bila noćna mora ali i to se eto završilo. Pričajte svima javno da se klone tih prevaranata i to je jedini način da im se stane na put.

  • Lopovi i hostapleri
   Racun nam je uvecan za 535,00 rsd zbog dodatnih kanala koje sam aktivirala kada sam dobila obavestenje prilikom ukljucivanja televizije. Dva meseca mi ne radi ruter za kablovsku, samo ne znam kako je ta usluga aktivirana?! Prijavila sam kvar rutera (kablovska i internet) stigao mi je samo ruter za internet (posle 10 dana) pritom, polovan i pokvaren!
   Koliko imaju korisnika..od svakog po 500,00 dinara pa vi vidite! Sramota

 33. Ovo što su korisnici Oriona napisali je sve tačno. A evo i mog iskustva sa Orionom. Kad sam sklopio ugovor prvo su mi naplatili uslugu 72 sata unazad iako su prvo tvrdili da će kod mene biti besplatna. Ubrzo su ukinuli kanal N1, za koji kad sam zatražio objašnjenje ukidanja, operater mi je rerkao da je to iz razloga što to niko ne gleda. Posle nekoliko meseci ukinuše i Eurosport 1 i 2. Od sporta mi je ostala Arena 1 i nekoliko kanala gde se stalno emituju neki borilački sportovi tipa kik boksa, američkog rvanja, oktagona i sličnih gluposti. Na kraju su mi ukinuli Discovery. Drugim rečima sve programe koje sam gledao. Takođe sam primetio da im program na tv kasni između 25 i 30 sekundi. Kad gledam film to mi nije toliko važno ali kad gledam neku utakmicu svi u komšiluku na drugim provajderima vide gol pola minute pre mene. Kada sam ih zvao i rekao im za taj problem oni su se smejali i proglasili me ludakom i naravno nisu se pojavili da vide o čemu se radi. Ono što je dobro to je da mi 16 maja ističe ugovor i sutra idem da im otkažem jer mora da se najavi raskid mesec dana ranije. Mada mi nije jasno šta najavljujem kad mi ionako ističe ugovor?! Bio sam ljut na SBB i mislio da nema goreg od njih ali tek sada shvatam koliko su oni bili divni u odnosu na ove krimose.

  • Ni SBB nije sjajan. Zavlacili me sa brzinom ( bila ispod 5 Mb/s vrlo cesto, a u najboljem slucaju oko 20 Mb/s, a paket 50 Mb/s), a cesto WiFi ,,pucanje “ interneta te morao kablovskim da se sluzim). Preko 6 mes. sam se naslusao raznih prica tehnicke podrske, te da li imam cvece pored WiFi rutera, te zvucnike, te neke prepreke,…pa da sam na teritoriji gde je najvece opterecenje. Pa gospodo, to ste znali pri prijavljivanju moje lokacije, te mi onda trebali predociti, da ne moze brzina 50 Mb/s, no 5 Mb/s, te mi tako i fakturisite. Najzad se smilovali, te me pitali, koja mi lampica, led dioda radi na ruteru, da li kod 2,4 Ghz ili ona kod 5 Ghz. Kazem im da kod 2,4 Ghz, e sada cemo da vam pojacamo brzinu i upalice vam se na 5 Ghz. Da, povecali su brzinu, nije bilo tako cesto ,,kidanja’ veze, ali i uglavnom oko 20-30 Mb/s, a retko islo do 46 Mb/s ( verovatno kada manje nas korisnika), no ipak i to mi dovoljno.
   A po pitanju sto mi nakon isteka UO, jer nisam najavio mesec dana unapred, preko uterivaca naplatise 34 dana preko UO, a da pri tom nisam koristio njihove usluge, vratio opremu, da ne polemisemo. Napominjem da im nisam kasnio za 10-tak godina kao korisnik ni jedan dan placanja racuna. Toliko o poslovnosti.

 34. Ijaooooo! I ja samo mogu žaliti što,pre nego što sam potpisala Ugovor sa đavlom, nisam naletela na ove komentare. Ovoliku količinu neprofesionalnosti nisam mogla ni da sanjam. Orionov korisnik od početka prošle godine i par meseci na početku je to i ličilo na nešto,a onda počinje konstantno bagovanje, kočenje TV signala i moje zivkanje njihovog korisničkog servisa. “Deveti ste u redu čekanja“, slušanje glupih reklama, “Sale dao trojku, mama zove u Kanadu..“ i slične gluposti. Kad napokon i dobijete Korisnički servis, javljaju se neki klinci koji vam kažu da malo isključite ruter je “’oće da se pregreje“ pa da ga ‘oladite, saveta da proverite internet brzinu na SpeedTest pa da im javite i slične nebuloze. Stizali su i veći računi od onog koji je dogovoren Ugovorom uz objašnjenje da sam nepažnjom uključila korištenje dodatnih kanala. Pre par dana konačno došli neki stručnjaci u kuću da vide šta se dešava, promenili jedan kabal i od tada još gore sve. Opet zovem korisnički servis, neki novi klinac kaže da će promeniti podešavanja, na momenat isključiti i internet i posle bi sve trebalo biti ok,a ako ne bude, javite nam se ponovo, Nakon toga, usporio i internet. Luda kuća! Ko šta radi, ja zovem Orion i slušam reklame i beskorisne savete beskorisnog korisničkog servisa. A vezana Ugovorom na još skoro godinu dana. Znam da nisam nikome od vas pomogla ovim tekstom ali morala sam se negde iskukati. Grrr…
  E, da…Živela sam i u Bosni i Iraku, Avganistanu ali su usluge bile solidnije od ovog cirkusa.

 35. Dakle. Dugogodisnji sam korisnik oriontelekom usluga. Najpre aam koristio samo internet, i nije bilo zamerke. Iskreno za te pare ok. Posle isteka ugovora od 2 godine. Podpisujem i pridodajem tv uz net. Bez telefona. Nema smanjenja i ako je paket trio. Ok nema veze, podpisao sam. Od prvih ned3lju dana se javljaju problemi. Slika se ukoci, restartuje se modem, nema neta… Sve oko par minuta nema. To se desava tokom celog dana, nekada i cesce uvece. Po podpisivanju ugovora imas par dana da raskines ugovor, po prvom pozivu od prikljucivanja nije ni proslo 3 dana. Oni su me zamajavali 7 dana, da bih na kraju dosao neko i zamenio ruter. Naravno kad je isteklo vreme za povracaj i raskid ugovora. Ok nema veze opet. Kada sam hteo posle godinu dana da raskinem ugovor. Moras da platis sve preostale rate i ako to nije istina nego samo neke penale. To niko nece da ti kaze, muka se nastavlja, naime i dalje se koci po nekoliko puta u toku dana, zovem po kozna koj put. Prvi operater te stavi na cekanje, pa se javi posle 5 minuta drugo. Pa njemu sve opet objasnjavas i tako u nedogled. Naravno sve se to placa, slika se ukocila u toku razgovora i ona ti kaze, da nemaju zabelezeno to kod njih. A ja gledam u tv i smejem se nebulozi koji izgovara. Da ti kaze da ce za par dana zvati neko da zakaze termin, za promenu rutera. Totalno otimanje para, ne profesionalnost. Ne preporucujem ovo nikom!!!!

  • Da sam citao ovo pre ja nebih ni uvodio prevaranti teski bolje da sam uzo vip kucni net mnogo je bolji od ovog sranja

 36. ja sam se dogovorio sa operaterom o saradnji i sada citam komentare, oni ce doci za desetak dana da me prikljuce. dali mogu da otkazem zna li neko?

  • K A T A S T R O F A!!
   Jednom rečju, katastrofa!
   Bezobrazluk, samovolja, nikakva usluga, kad treba nešto da ti prodaju, med i mleko teku a kad obećano treba da ispune ne može nista i NIKO NIJE NADLEŽAN NI KRIV!
   Nemaš kome da se žališ drugim rečima „sam pao sam se ubio!“
   AKO IMATE BILO KOJU DRUGU OPCIJU, NIKAKO U ORION!
   Jadranka Babić

 37. ne mogu da verujem sve sto citam…ja sam prvo bio korisnik 2 godine…i ne mogu da se zalim…da nije bilo tako ne bih produzila i dalje …zato nemam sta da kazem na sve ovo sve sto citam…..kod mene brzina je normalna…imam problema sem ako je nevreme ili ako nema struje…desava se da ne placam racun po 2 meseca a oni ne iskljucuju internet kao ostali….preporucila sam orion nekoliko njih koji su isto sad korisnici i ne zale se…a sto se tice te aktivizacije na koje se zale ljudi…meni iskreno se nije desilo to…

 38. Neopisivo loš internet ljudi moji. K’o Boga vas molim, ne uzimajte ga, neka se ugase. Iskrena preporuka.

 39. UZASNI SU!!! AKO VAM NESTO ZATREBA ILI IMATE PROBLEM, MOZETE SE SLIKATI JER IH NE ZANIMA. ZAVLACE I VARAJU NAROD. MESEC DANA CEKAMO INTERNET I TELEVIZIJU JER SMO SE PRESELILI, A NJIH NE ZANIMA, KAZU ZAKAZANO VAM JE, A NIKO NAM NISTA NIJE ZAKAZAO NARAVNO RACUN NAM STIZE I OPOMINJU DA PLATIMO, A STA PLATITI KAD GLEDAMO CRNU SLIKU?!.NELJUBAZNI SU I LOPOVCINE

 40. Ovo je jedna obična amaterska i prevarantska firma sa očajnom tehničkom podrškom. Jedva čekam da raskinenem ugovor i da ih se rešim. Zaobići u širokom luku.

 41. Najočajniji internet ikada, više ga nema nego što ga ima. Spor, slab i nikakav. Nikada ga ne bih preporučila!

 42. U životu čovek napravi mnogo loših odluka,ali jedna od onih koje sam napravio a koje smatram najgorim u svom životu i karijeri je dan kada sam ušao u posao sa ovom kompanijom,o njoj i njenoj poslovnosti nemam ni jednu dobru reč oni se bave poslovima budućnosti i modernog sveta a u principu nisu dorasli ni puštanju dimnih signala a ne komunikacijama.Za mene je jako frustrirajuće to što od njih čovek nema mogućnosti ni da se otkači i pobegne nego se osećam kao u kanđžama i dajem sve od sebe da se otrgnem ma koliko me to koštalo.Nadam se da će tržište ipak dati pravu ocenu ove kompanije i dati joj mesto koje zaslužuje .

 43. Lažovi i manipulatori.

  Prvenstveno pri prvom informativnom pozivu koji je bio 28. 11. saopštili su mi da se postaje korisnik u periodu od 5 do 10 radnih dana. Naravno, neistina, ne čeka se od jedne do 2 nedelje, već 3 i više. Do 19.12. nisam postala korisnik.

  Pri istom tom razgovoru kada smo pričali o vremenskim periodima dolaženja, dogovoreno je vreme dolaska posle 16h, jer zbog posla pre toga mi je baš problem. Naravnošto nije ispoštovano, jer u sledećem pozovu za par dana koji je upućen ka meni objašnjeno je „mrak, a signali se puštaju danju“ i da mora “ po danu da se to završi“

  Posle čekanja od 3 kalendarske nedelje, u ponedeljak sa broja 011/4100510 dogovorimo vreme dolaska 19.12. u 12h.
  Naravno, niko se ne pojavljuje. Oko 14h počenem da ih zove…i sve do 16h. 2h aktivnog zvanja na više fiksnih brojeva i mobilnih.

  Više od dva sata se ne može dobiti informacija kada dolaze serviseri, osim što se niko ne javlja na prethodne brojeve, a kada se zove 011/4100100, opcija 1 dobijem objašnjenje da se ne zna, da nemaju informacije o serviserima, da će napisati „urgenciju“ jer samo to može. Oni su podeljeni, ona je u prodaji, to je druga služba, to su serviseri. Na moje pitanje…da li vi radite u istoj firmi? Kaže Danka….da, al ja mogu ništa da uradim, ni da proverim, ona je prodavac, a kolege su serviseri. To nije isto. Kao da sam dete od 4 godine, pa ne znam da to razgraničim.

  Naravno, ni na mobilni sa koga sam u međuvremenu dobijala SMS poruke niko se ne javlja.

  Poruke su bile…proveramo..javljamo se ubrzo….naravno posle su nestali.

  Ponovo pozovem, javi se opet „stručna“ Danka…tražim nekog od šefova. Pa ne mogu da Vam dam šefa, napišite reklamaciju na emial. Napišem reklamaciju, ali i se ne oglašavaju, nema odgovora.

  Posle pola sata od pisanja poziv sa mobilnog, oko 16:30….navodni serviser otkazuje dolazak jer ne može da stigne.
  On umesto u 12h da se javi…da imaju tehn.problema, da kasni, da ne može doći….javi se u pola 5 i kaze da kasni i da ne može doći.
  Na moje pitanja…a kad može..kaže pa MOŽDA sutra u isto vreme. Možda!!!

 44. Ljudi moji u moru komentara samo sam jedan nasao pozitivan,ovo je sok! Ja ne znam kako da raskinem ugovor a imam jos godinu dana i smatram kao vecina ispod mene u komentarima da je ovo jedna od onih greski koje sebi ne mogu da oprostim sto se barem malo nisam raspitao,sto barem nisam procitao ove komentare znao bi sta me ocekuje :/

  Inace za raskid mi traze 12000 imam jos jednu godinu do raskida,i ne znam sta da radim ping ocajan protok radi donekle kako treba al dzaba sve kada sve laguje i kasni.

 45. Ovo je najgori internet koji sam do sada imala, brze bih informaciju dobila iz bibljoteke nego sa sajta. Svaki dan koci i baguje, nekad nemam po ceo dan signal a zivim pored Oriona. Uzas ste, ne preporucujem nikom.

 46. strasnoo ovoo je strasno ljudii nikako ne uzimaj te orion nikako ja vam kazem lopoooviii da veci ne postoje,mn je 10mb po sekundi a isporucuje mi daj boze jedan ipo mb po sekundi strasnoo lopovi bagra nevidjena sve je bolje uzeti od oriona pa makar ono na fles bolje ce vam radi ti sbb je boljii milion puta kod njih sam imao jos pre 5 godina ugovor od 10mb po sekundi a isporucivalo mi uvek 9,66 mb po sekundi i sve je full radilo sve dok moji nisu presli na ovo govno usrano sram vas bilo lopovii,ovo je samo za tuziti,covece placam 1200din 10mbs od kojih dobijem daj boze 1,5 mbs strasnoo lopovi otkacujem se sa vas i da bog da vam vise niko ne dosao ili ti poveezaaooo na ovaj lopovski internet orion koji ti manje daje a vise ga placas nego sto dobija!!!!!!!!!!LJUDI PRVO KOMENTARE CITAJE TE PA SVE OSTALO AKO ZELI TE DA UZME TE NEKI PAKET DAL TO BILO U ORIONU SSBB ITD….PRVO CITAJ PA SVE OSTALO RADI JA SAM POGRESIO I EVO SAD VAMA OSTAVLJAM DA DOBRO RAZMISLI TE DA LI CE TE UZIMA TI OVO SRANJE OD INTERNET LOPOVSKIH KOMPANIJA SVEE IH BRE TREBA POHAPSITI I U ZATVOR STRPATI,,,,,,,NIJE MENI ZBOG PARA VEC BUDI TE LJUDI AMAN MI UREDNO PLACAMO I SVE I POSTOVALI SMO VAS ALI VI NAS NE DA NISTE NEGO STE NAS OPELJESILI STO BI SE REKOLO

 47. Koristio sam mts-ov internet nekoliko godina i nije bio los
  Ne znam iz kojeg razloga su moji presli nedavno na ORION Telekom
  Najgori provajder koji je ikada vidjen na planeti
  Shvatam ja da internet moze da bude malo sporiji
  Ali da ja tokom gledanja serije 5 sekundi gledam seriju a 15 sekundi cekam da ocita da bi opet gledao 5 sekundi i tako u krug
  Pa jebem vam majku po sred picke da vam jebem
  Igram CSS , bukvalno se teleportujem po mapi , ping mi bude 300
  Ovim putem samo zelim da se obratim degeneriku koji me ovako zajebava
  Dao Bog da te lecili preko tog tvog interneta sve ti usporeno jebem
  Treba da se organizuju ljudi i da ih tuze , jer to sto vi radite je ravno kriminalu za 30 godina robije
  Nadam se da ces zavrsiti u zatvoru picka ti materina lopovska

 48. Za mojih 56 godina nisam naišao na veće prevarante i lošijeg provajdera od ORION TELEKOM-a!? Uglavnom sve što je napisano u dosadašnjim dole potpisanim komentarima i iskustvima snašlo je i moju naivnu malenkost. Samo i isključivo me interesuje da li je već formirano neko udruženje prevarenih korisnika usluga ORION TELEKOM-a pa da ih počastimo sa jednom lepom tužbom.

 49. Možda sam jedan od najstarijih korisnika Orion usluga u gradu N. Sadu, počeo sam sa korištenjem prenosivog interneta…koji nije mogao da pokrije sve dijelove grada, pa sam poslovne i druge mejlove morao da primam sjedeći u automobilu, ispred tadašnjeg sjedišta pomenute kompanije, jer na N. Detelinari to nije bilo moguće. Doživljavao sam da me zbog toga i policija legitimiše, po prijavi zabrinutih gradjana koji vide osobu na javnom parkingu, u kolima, kako radi na računaru duži vremenski period. To je prošlo, uskoro mi je ponudjen paket Orion usluga, kablovska tv i internet. Od samog početka, a tome ima više od 7 godina, stalno zovem operatere zbog slabog protoka interneta,te čestog zamrzavanja slike na tv-kanalima. Tako ispada da se češće čujem sa operaterima Orion tv nego sa rodjenim ocem koji živi u BiH. maločas sam imao isti problem. ranije im je bo izgovor da imaju problem sa baznom stanicom, što je potrajalo više od godinu dana. Onda su im ti izgovori potrošeni, pa su „krivicu“ svalili na zastarjele uredjaje, koje su mi pak on iposlali.U zadnjih nekoliko mjeseci više sam zauzet sa isključivanjem kablova i ponovnim uključivanjem u ruter…nego zabavom sa sopstvenom djecom.Jer vidoviti operateri „vide“ da je problem „do mene“. Onda idu moronska pitanja tipa-Da li ste možda dirali kablove od rutera? Ma kako da ne, kad god se napalim, umjesto supruginog tijela milujem kablove…to me baš onako uzbudjuje. Ne gospodo. Ne diram nikada jbne kablove osim kad mi vi sugerišete! To je stalan odgovor, ali eto…moram imati razumijevanja za njihove probleme, jer smo tek zakoračili u epohu tek rodjenog Nikole Tesle, pa ćemo za jedno 30-40 godina, biti na nivou civilizovanog svijeta, koji dodje kući, upali svoj tv, lap-top, te bez ikakvog nerviranja, koristi usluge internet i kablovskog operatera kojeg PLAĆA redovno!
  Danas sam čak mazohistički uporno, čekao 17 minuta, slušajući idijotsku muziku i Saleta koji jeste/nije dao trojku, da operater pronadje uzrok problema ali ga ne dočekah. Popustio me mazohizam, tj.prerastao je u agresivne oblike ponašanja. Srećom bio sam na pristojnoj udaljenosti koja je garantovala bezbjednost svima.
  Nemam iskustva sa drugim operaterima, od početka „uživam“ u idijotariji zvanoj Orion tv. Čist mazohizam!

 50. Meni je ugovor 10mb a isporucuju mi 1.22,bez mog odobrenja su mi produzili ugovor na 2 godine,ako postojo sansa da se udruzimo da ih tuzimo ja sam za.

 51. Nikad goru kompaniju od ove nisam srela to su takvi prevaranti.. malo malo nemam ni tv ni internet cak im oprema ne radi cak im je baza u kvaru.. Naplacuju razne usluge koje naknadno dodaju u Opsta akta preduzeca i naplacuju korisnicima bez pitanja tj. preko nekih nepostojecih anketa. Ne prihvataju zalbe samo se kao izvinjavaju a da smanje racun ne daj boze. Gorozni su, jedva cekam da mi istekne ugovor da ih moje oci ne vide.

 52. Da se upišem i ja sa svojim komentarom. Svi znamo, kvarovi se dešavaju naravno, i može čovek da istrpi dan, dva pa i tri da ga neko, oprostite, zajebava i ignoriše, ali za svoje pare neće niko to da trpi nedelju i više dana. Zato:
  Ko razmišlja da sklopi bilo kakav ugovor sa Orionom, bolje odsecite sebi prst nego da potpišete išta sa njima. Više od nedelju dana su nas lagali da će neko doći da popravi internet, pri tom sam frilenser i živim od tog posla,plaćam stanarinu, ne znam koliko sam samo puta zvala da dobijem neko obaveštenje, kad će, šta će, kako će.Te bazna stanica je, te antena je, te ovo je, te nije, da bi na kraju čak rekli vi i nemate antenu. A antena nam na terasi pred nosom.Ali da dođe neko da pogleda, da bar pokuša da popravi -NE. Još su i lagali govoreći u toku dana. I tek kad sam podnela zahtev za raskid ugovora, e, tad su krenuli oni da zovu, te šaljemo majstora odmah, bla, bla, bla!
  Naravno, kakav majstor, već sam bila podnela zahtev za raskid ne želeći da trpi moj posao više, i tražila sam drugog provajdera. Onda su u mejlu, jer poslali su mejl da se plati pun iznos računa, naveli između ostalog kako nisam htela da prihvatim uslugu popravke…..Još ispadoh ja kriva, ja neću da mi se popravi internet. Kad sam pitala za vraćanje opreme – ako niko ne dođe, pošaljite poštom. Da šaljem tanjir u prečniku od 1m , jer oprema je prastara, bila sam njihov korisnik od 2012 godine kad je oprema takva bila.
  IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU. NAŽALOST, BITNE SU IM PARE ALI NE I KORISNICI.

 53. Mi smo imali internet paket od 10Mbp/s. Od 2010. godine do 2017. godine svaki racun je bio isplacen. 2012. godine tokom nevremena udario je grom i ruter nije radio. Kontaktirali smo Orion oni su nam rekli DA CE POSLATI NOV RUTER UKOLIKO MI NJIMA VRATIMO TAJ STARI. Mi smo, naravno, poslali taj pokvareni ruter, dobili nov. Da bi 2017.godine, kada smo hteli da raskinemo ugovor, oni rekli da imamo kuci pokvaren ruter koji kosta 6000din. Nismo im isplatili, ugovor smo raskinuli.

 54. Ne znam tacno od kada sam kod njih ali sam prebacen po automatizmu iz Beotel. neta. Uvek je bilo problema sa njima ali u zadnjih 2 god pravi pakao. Cak je intervenisala i inspekcija za telekomunikacije iz Nemanjine. Dizu racune svaki dan i kad trazim obrazlozenje kazu da sam ja aktivirao decije kanale a ja i nemam malu decu. Strasno. Sada kad sam ih otkacio salju mi racun da sam im ostao duzan jedan mesec.
  Svi oni koji traze nekog kablovskog operatera preporuka NE ORIO Telekom.

 55. Imala sam Orion internet u Novom Sadu, tamo sam potpisala ugovor na 2 god ali pre isteka tog ugovora odselila sam se u drugi grad, trazila sam da ki prebace sve na novu adesu. Danima su lagali da ce doci, I to se oduzilo na dva meseca da nemam internet pri cemu sam morala da placam nesto sto ne koristim. Kada su konacno dosli I namestli sve na novu adresu racuni mi nisu stizali, zvala sam par puta I stalno kao sredjeno je sve racuni se salju na adresu, da bih posle nekog vremena saznala da salju na staru adresu. Opet ih opomenem da to srede I nista. Prestala sam da placam namerno I posle dva neplacena racuna oni salju mejl o raskidu ugovora. Ima li neko iskustva sa raskidom ugovora pre isteka, Iskreno razmisljam da im nista I ne placam vise .

 56. Meni je advokat predložio kao jedino pozitivno rešenje da se udruži što više korisnika i da ih kolektivno tužimo, jer su zaštićeni dosta, a ovako bismo uspeli.
  Ovakav lopovluk i bezobrazluk ne treba niko od nas da trpi!

 57. 10 negativnih pa 1 pozitivan komentar.To dovoljno govori koliko je Orion los.Prikljucicu se ovim negativnim kom.na njihov racun.Potpisali smo ugovor na godinu dana.U tom periodu smo morali da zovemo ko zna koliko puta zbog prekida interneta.Desavalo se da zovemo i nekoliko puta u toku dana.Uvek je odgovor bio da imamo neki prekid na kablu za telefon,pa onda da opet podesavamo… Zatim su lagali da ce izaci na teren.Kako smo i dalje bili uporni i to se desilo.Dosli i kazu sve ok.Slali nam jedan ruter,zatim drugi…i nista.Podneli smo zahtev za raskid ugovora pre nekoliko dana.Od trenutka kad smo potpisali zahtev,internet ima brzinu od 0,5 do 2 najvise,a inace je ugovor na 10 mbps.Pozvali smo i bukvalno dosli do toga da cemo ih tuziti i u narednoj minuti popeo se na 8,sto samo dokazuje da nema prekida na kablu vec da su oni jedini krivci za smanjenu brzinu.Preporuka-izbegavajte ORION

 58. postoji li sansa da se udruzimo i da angazujemo advokata da prerkinemo ovu agoniju pre isteka ugovora!!!!!!!!!!!!!!

 59. 23.02.2018.
  Jos jedno negativno iskustvo sa Orionom. Prilikom odabira operatera, iskrena da budem, vodili smo racuna i o ceni i na kraju , narodski receno, dosli do zakljucka da je recenica ,,kol’ko para toliko muzike“ u ovom slucaju tacna. Naime, prilikom razgovora sa operaterom (u toku biranja istog) pitalali smo da li se medju kanalima nalaze i ,,Discovery“ programi (konkretno Investigation Discovery) i dobili potvrdan odgovor, a za FOX kanale nismo ni pitali jer se , slozicete se, nekako podrazumevaju. Obzirom da se u kuci samo ti kanali i gledaju, prvo razocaranje je bilo prilikom aktivacije uredjaja gde smo uvideli da FOX kanala i nema, a drugo sinoc, kada smo primetli da nema niti jednog DISCOVERY programa. Kontaktirali smo korisnicki servis gde su potvrdili da su ti kanali sklonjeni i da ih vise nece biti, ali da ce umesto njih biti neki novi sa slicnim sadrzajem (kanali za koje niko nikada nije cuo).
  Takodje, neprijatnost je i usledila prilikom instalacije. Naima, opredelili smo se za paket koji sadrzi internet i tv za dva uredjaja i dobili kablove (ne zamerite na laickim izrazima jer nisam bas upucena u strucne nazive :)) od po 1m duzine gde je jedino moguce gledati TV jedan do drugog i morali sami da kupimo iste kako bi uopste bilo moguce gledanje tv-a u dve razlicite prostorije.
  NIKAKO ORION, verujem da goreg operatera nema!

 60. NAJGORI NA TRZISTU TRENUTNO !!!!!
  Da li postoji sansa da se mi kao prevareni potrosaci udruzimo nebili uspeli da raskinemo ugovore pre isteka

 61. orion je najgori,nemam reci sta reci za njih sve najgore,zbog nevracene opreme dobili smo 60 000 din.duga uzas.Neznam dokle ce vise svima nama da izmisljaju ta dugovanja i da svakog meseca povecavaju racune.Da li mozemo negde da prijavimo sta oni rade i da angazujemo advokata?

 62. potpisao sam ugovor za 3 paket i ovlastio orion da prebace broj na sebe sa telekoma jos to nisu uradili od trojke imam dvojku a placam trojku

 63. imam isto problema sa orionom i mislim da svi nezadovoljni treba da se udruze i raskinu ugovore uz angazman jednog advokata to je jeftinije nego cekati kraj ugovora

 64. Trenutno cekam kraj marta 2018 da se otkacim od Orion telekoma. Bas sam htela da potrazim na netu utiske drugih korisnika, i gledaj cuda, mnogo je nezadovoljnih ljudi! Kod njih placam internet 1500 dinara mesecno, 20 mbps na papiru, a u realnosti, svakih 10 minuta mi internet nestaje, a kad ga ima, nikad ne prelazi brzinu od 12 mbps. Naravno, kad se zalim, uvek je problem spliter, uticnica, boja garniture u sobi i tako dalje… Bilo koga da sam pitala, placaju mnogo manje kod drugih operatera i uglavnom su zadovoljni. Mnogo sam se pokajala sto sam produzila ugovor sa njima i svima cu uvek da pricam da nikako ne potpisuju sa Orionom. Nadam se da ce da propadnu, najgori su!

 65. Godinu dana korisnik sve tri usluge, veza preko wifi antene, savrsena opticka vidljivost predajnika… Moja preporuka: NIPOSTO ORION!!! Prvih par meseci funkcionisalo ok, poslednjih 6 meseci ne moze da sastavi 3 dana da televizija ne zakoci zbog presporog interneta. Bezbroj mejlova i poziva, sredi se, radi dva dana pa opet zakuca, i stalno je bazna stanica problem. Uzeo promociju sva tri usluge za 2200 din mesecno, a placam 2700 zbog nekih dodatih kanala koje nisam ni trazio. Probacu da raskinem ugovor i da prekinem ovu agoniju. Da li neko ima iskustva Total tv mix paketima ( tv+net) preko satelitske antene?

 66. Orionov sam dudgogodisnji korisnik i imam vise pozitvna nego negativna iskustva.
  Koristim uslugu Orion trojka WiFi 10Mb+IPTv+Ring 300 po ceni od 1899.00din. koja posle njihovog poskupljenja od 250din sada kosta 2149,24din.Ne znam kako su do te cifre dosli, ali ta cena je vec godinu dana.
  Cinestar i tv unazad sam takodje deaktivirao pre nego je trebalo platiti dodatni trosak.
  Za te usluge se mnogi zale da im je orion sam aktivirao sto nije tacno.
  90% korisnika je nesvesno aktiviralo jer se prilikom ukljucivanja IPTv boxa pojavljivala ta usluga na ekranu i da bi se sklonilo obavestenje moralo se pritisnuti OK da bi uredjaj nastavio sa radom. Sto je bilo potureno da bi se sto vise korisnika upecalo.
  Protok imam preko WiFi mreze sa bazne stanice 2.5km od mene i iznosi stvarnih 10Mb, Tv radi normalno kao i telefon koji se koristi samo kad treba zvati orion podrsku jer ima 300 besplatnih minuta.
  E sad, posto preko Telekomovog ADSLa ne moze protok preko 4-5Mb jer sam 4 km od centrale i ne moze IPTV a na selu sam jedina alternativa je ovaj Orion.
  Jedini kvarovi su bili kad se desi neko nevreme ili nestanak struje.
  IPTv BOX TV radi normalno, ali je slika na Tv kanalima ocajna iako je podeseno na 1080p ili na 1080i nebitno.
  Jedina dobra stvar je sto ima instaliran kodi 15.x u koga sam ubacio IPTV LIVE SRBIJA i skvalitet slike je duplo bilji, a imam i SK i Arene i sve kanale EX Yu.
  Ali ipak cekam da istekne ugovor i da ukinem Tv i telefon i da ostavim samo internet, a za Tv ce ici neki Android Box (ima ih od 30-40E) sa KODIjem i bog da me vidi. Em su kanali sa daleko boljiom ili bar sa istom kvalitetom slike, em su besplatni, em imaju i Arene i SportKlubovi u HD

 67. Veoma ste losi u svakom pogledu. Varijanta dinar das da udjes u kolo, a 10 da iz njega izadjes. Zalbe ne pomazu iako su u roku bile…nedelju dana…vec oni odugovlace da bi im ceo mesec morao platiti iako ne koristis usluge.2600din. SVAKA VAM CAST.U ONIH NEDELJU DANA KOJE URACUNAVAJU VREME ZA KOJE MOZES DA ODUSTANES ZVALI SMO KO ZNA KOLIKO PUTA ZBOG ZAPUCAVANJA INTERNETA ILI GA NIJE NI BILO…LOSI STE DA SAM RESILA DA VAS NA SVIM MOGUCIM DRUSTVENIM MREZAMA OPISEM OSIM U SLUCAJU DA NADJETE RESENJE ZA VAS NEKOREKTAN ODNOS I U TOJ VARIJANTI NEKAKO,,OBRISETE,, DUGOVANJE KOJE STE SAMI NAMETNULI NA SILU…

 68. Hvala bogu dočekah kraj ugovora koji je zaključen na iznos od 1699rsd a racuni su stizali na 2100rsd zbog usluga koje nisam tražio i za koje nije moguće utvrditi da sam ih čekirao. Što dalje od Oriona

 69. Najgori operater u Srbiji, godinu ipo dana me zavlače, daju glupe razloge zasto stalno imam prekide… I stalno kazu izaci ce kolege na teren, i do sad niko nista nije uradio…Ostaje nam samo da cekamo taj Mart, 2018 i da sa radošcu raskinemo ugovor ( pošto ne postoji opcija da raskinete, osim da platite pun iznos do kraja perioda, iako nista nisu ipunili od uslova )

 70. Moje iskustvo sa Orionom je uglavnom pozitivno.Na ADALu sam par godina i posto nisu mogli da mi isporuce obecanih 10 MB. nego 7.na moju zalbu ponudili su mi 30 posto nizu cenu sto sam prihvatio.Povremeno se desava prekid u trajanju od par sekundi do par minuta,ali nista znacajno.Telekomove parice i infrastruktura pravi te probleme ali je sve to beznacajno u odnosu na zalbe o kojima citam.Prekid od 4 dana prouzrokovan prekidom telekomovog kabla su evidentirali i proporcionalno spustili naredni racun.Sve u svemu preporucio bih Orion za saradnju.Mozda je i ovaj novi zakon doprineo takvom ponasanju : )

 71. Naisla sam na ovaj clanak trazeci informacije o ADSL provajderima koji nisu Orion, jer cu svakako menjati provajdera. SezamPro je bio genijalan; Orion je je profitirao od njihove reputacije, ali usluga od pocetka nije bila na nivou i od tada je sve gora i gora. Nemam dovoljno vremena da napisem sva losa iskustva sa pouzdanoscu i brzinom neta, nedostupnom i KATASTROFALNO bezobraznom podrskom, neobjasnjenim problemima, nedostupnim bilo kim ko bi se bavio prigovorima koji nemaju direktno operativni karakter. I nisam jedina; posto sam godinama uplacivala uslugu licno, upoznala sam mnoge druge korisnike koji su takodje bili nezadovoljni, i nikoga ko je makar osrednje zadovoljan.

  Jedna stvar koju sam primetila je da je usluga znatno bolja kada nisam na ugovoru. Dvaput sam bila dovoljno blesava da potpisem ugovor sa Orionom, i razlika je upadljiva: cim potpisem ugovor, kvalitet usluge znatno opadne, i ostaje konzistentno bedan do trenutka kad ugovor istekne. Onda neko vreme super, ako izmememo njhove prodavce koji navaljuju kao mutavi da potpisem ugovor. Uzgred, nista nije isplativije biti na ugovoru nego bez – mada ce vas nalagati na raznorazne nacine da pomislite da jeste. Cim potpisete ugovor, sve iznova krece – nemate pristup internetu, kad imate veza se vuce, pokusate da dobijete podrsku, oni ili ne rade ili ste 57 na redu za razgovor, i u krug.

  Vrhunac je sada kada su mi povecali cenu pod izgovorm ponovnog uspostavljanja ugovora, iako nikakav ugovor vise nikada ni u ludilu sa njima necu potpisati. Efektivno, naplatili su mi zbog toga sto se njima ne moze verovati da ispostuju ugovor. I naravno – cim je taj neki imaginarni ugovor sklopljen, ja ponovo ne mogu da se povezem. Kad pokusam da se objasnim sa njhovom podrskom, bukvalno mi upadaju u rec pre nego sto stignem da kazem dve recenice i otvoreno me vredjaju.

  Ja menjam provajdera, i preporucujem svima da se drze sto dalje od Oriona po svaku cenu. Nemojte se pecati na njihove price – cak i ako par meseci nemate nikakvih problema, sledeci je iza coska. I uz to jos jedno povecanje cene. I bezobrazluk povrh toga. Raspitala sam se i svesna sam da i drugi provajderi nisu savrseni, ali nisu ni blizu ovako losi.

 72. naisla sam na ovaj sajt slucajno trazeci nesto drugo i ne mogu a da ne ostavim svoj komentar u vezi ovog oriona.Prvo da naglasim da sam dugo vremena bila korisnik sezampro i s obzirom da sam bila prezadovoljna uslugom automatski sam presla na orion telekom kad su ga preuzeli.Dugo sam zivela u Nisu i iako je vec tu krenulo sa problemima, relativno brzo mi se resavaju ,u to vreme jos uvek koristim adsl i on je bio solidan,cak mojim roditeljima u Zajecaru uvodim njihov adsl,sto je najgore on i dalje bolje radi nego bilo koji njihov wi fi paket… i onda se preselila zbog posla za Bg i tu krecu moji konsatantni problemi sa orion telekomom.Wifi veza slaba,puca non stop,sporo…Tehnicka podrska nikakva,prodje vise sati dok mi se ne regulise net,a meni npr.treba hitno net zbog posla….ljudi koji su radili u jednoj od bg poslovnica su mi ostali u jako losem secanju,jako neljubazni.I tako je to trajalo neko vreme ,u jednom trenutku se koliko toliko net ustalio kao radi i onda opet meni ispadne nesto oko posla i moram da se selim na par godina van zemlje -otkazujem ugovor sa orionom,i tu krecu najveci problemi -otkazni rok mesec dana moram da im platim za jos neka 2 meseca posto mi oni nisu iskljucili net na vreme kao nije im proso taj moj raskid ugovora stizu mi racuni jos 2 meseca preko ja u guzvi oko puta nemam vremena da se s njima natezem platim im i ta 2 meseca preko samo da se otkacim od njih…i kao konacno smo raskinuli ugovor ja insistiram da im vratim tu opremu njihovu s obzirom da putujem i da necu biti tu,oni mi prodaju neku pricu kao ne moze tako mora da izadju njihovi ljudi da se potpise taj raskid ugovora ,cak jedan momak koji je tamo radio odbija da uzme na licu mesta tu opremu (posle sam skapirala da im je to fora,ali su uspeli da me izrade u svakom slucaju i ne mogu sebi danas da se nacudim koliko sam naivna ispala)u vezi opreme da izvrse neke kao provere dal je sve funkcionalno….uglavnom ja ostavljam broj mog brata i odlazim u inostranstvo,moj brat zove vise puta kao bili su niko nije bio u stanu,onda dodje ciljano u moj stan u bg da ih ceka i oni se najave kao al ne dodju i sve tako…ja pisem mejlove zovem dobijam odgovor sve je ok gospodjo docice neko…i naravno u jednom trenutku ja i zaboravim na sve to imam milion obaveza,sto im je verovatno i bio cilj da prodje vreme zaboravis i u vezi oriona i opreme, da bi mi stigao na kraju dug za njihovu opremu koju nece da prime s obzirom da je proslo godinu dana i da smatraju da sam im ja uzela tu opremu i moj dug su navodno dalje prosledili nekoj firmi,na kraju sam na silu dobila neku potvrdu od njih da im nista nisam duzna vise mada sam morala da iskoristim odmor u srb tako sto sam provela nedelju dana viseci po njihovim poslovnicama..nije stvar ni u tom dugu ,nego o njihovom odnosu prema dugogodisnjem klijentu.mislim sta reci vise o ovoj kompaniji moj savet je ORION NIKAKO.Na svaki moguci nacin gledaju da vam uzmu novac,a uz to su neposlovni,neljubazni,nestrucni i usluga koja pruzaju je jako losa.Preskocite ih.

 73. Da sam znao da internet oriona svako malo prekine nikada nebih potpisao ugovor sa njima. Znaci ta bazna stanica je rekorder po broju ispada. Nebi se nervirao da mi net nije potreban zbog posla. A da ne pominjem sto od 10 mbs nema ni dva. Ma sa jedan i po preko adsl telekoma sam brze radio.

 74. Jao bože. Sad će nam prilikom produženja ugovora naplaćivati 120 dinara (videti vesti). Ionako je čovek na robiji ugovorom, još će sebi da plati istu. Ovim potezom su sebi sabili nož u leđa. Evo čestitam im. :clap: :clap:
  http://oriontelekom.rs/obavestenje-za-korisnike-3/

  Kad budu poboljšali net, onda nek naplaćuju.. Verovatno se pripremaju za letnji period i garant ću imati prekide.. Jedva mi umanjili račun. Morala sam da besnim i da boldujem velikim slovima. Ni antena neće moći da im se suprotstavi.. :(

   • I moje previđanje se obistinilo. Sad čekam pošto im se ispentrah na glavu da ovih dana dođe „saradnik sa terena“ da bi se utvrdio problem. E da, operaterka mi predložila RASKID UGOVORA!! Da, dobro čujete. Raskid ugovora. Koji to još operater radi.

 75. Dok je postojao Sezampro ja sam bio prezadovoljan jer je profesionalizam bio na vrhunskom nivou. Kad ga je preuzeo Orion jedva sam čekao da pobegnem od njih jer mi je izgledalo kao da su neki dunsteri zabasali u nešto o čemu pojma nemaju. Tu ne mislim na tehničke probleme za koje imam razumevanja jer, tehnika je tehnika, i kao takva, ne uvek pouzdana. Toliko o njima.

 76. Parodija ahahahaa. Počne meni naglo da opada brzina. Pošaljem mejl, vrati se u normalu i tako u krug.. Elem, u subotu mi stavili drugu antenu i nemam probleme za sad.

 77. Korisnik sam orio interneta godinu dana, ugovor je na 2 godine pa na zalost ne mogu da ga prekinem. Proklinjem dan kad sam potpisao ugovor sa ovim tajkunima!Sve sam zivce pokidao zbog njih i njihove mreze koja stalno prekida, cas radi cas ne radi… Bezite sto dalje od bilo kakvih usluga od njih. Ne bih ga preporucio ni neprijatelju… orion i telekom su u paketu jedno veliko smece! Toliko…

 78. Такође лоше искуство.Пошто њихови покушајо подизања цена услуге насилним убацивањем порно+ спорт канала код мене није прошло јер сам звао удружење потрошача иако сам написмено од ОРИОНА добио да морам платити ја сам оспорио.Такође њихово фактурисање услуге 72 сата сам оспорио такоше преко удружења потрошача јер немају право да ми наплате нешто што нисам потписао .Чести прекиди а канали су катастрофа од оних скрнавих пинк па до неких који емитују филмове из 50-тих Благи ужас !Ништа лепо од њих и фирма за избегавање!

 79. Stefane, kažeš da si uzeo paket MAX ADSL za 1.700,00 dinara, (i ja sam) u kojem su u ponudi imali (između ostalog) i 2 meseca gratis. Zanima me da li si dobio onaj 2. mesec gratis, koji nas je sledovao, ako se ne varam po isteku UO?
  Jer ja, bogami, nisam.

 80. Najgora usluga ikada. Samovoljno dodavanje ne ugovorenih usluga svaka 3 meseca. Podrska nikakva. Tv kanali koje ne gledaju ni vlasnici tih televizija….

  • Da, i meni smeta što već drugi put u roku od nekih 6-7 meseci uvećavaju račun i uvode neke usluge koje ne želim.
   Tako je moj račun bio 1.700,00 pa od juna 1.950,00 (jer su uveli neke kanale koje nisam ni želela, a u međuvremenu su ukinuli neke kanale koje sam gledala, e tu nisu smanjili cenu).
   Kada sam htela da otkažem-ne može, prošao rok za otkazivanje.
   Kažu, bila sam obaveštena putem zvanične njihove stranice (jeste, baš visim na svim stranicama čiji sam korisnik).
   Dakle, računi stižu SMSom, e-mailom, a kada se uvode nove usluge što podrazumeva i poskupljenje mesečnog računa-cvrc, pogledaj zvaničnu stranicu. a danas sam dobila račun od 2.136,00 (opet, misle na nas, uveli nove usluge, pa nam ih i naplatili).
   Nije korektno…

 81. ORION TELEKOM NIKAKO ILI SAMO AKO STE LUDI

  Zašto sam uveo ORION. Nisam, bio sam korisnik Sezam pro-a i sam njim nikavih problema nisam imao. Čak sam jednom zaksnio sa uplatom, operator iz Niša me je samo opomenuo da platim kad mogu i da me neće isključivati kao dugogodišnjeg korisnika.
  E onda je došao ORION i problemi:
  INTERNET brzina na pola plaćao sam kobajagi 6 a trebalo je 8mb/s u a ustvari jedva 3,5 a ponekad jedva 1,5 mb/s.

  TELEVIZIJA ZA PLAKATI: HD kanali ne rade, česti prekidi ponekad i toliki da ti treba sigurnisni pojas za plivanje. Izbor kanala i nije neki sobzirom da imam sad provajdera koji ima duplo više kanala (188).

  POZIVI OPERATERA: E tu će Vam biti glavobolja do neba. Prvo, na mailove ne odgovaraju a obično nam je tako lakše jer kada govorimo u slušalicu obično zaboravimo polovinu. Kada pozvoni telefon 0114100100 (zapamtio sam ga jer sam ga zva sigurno više hiljada puta ) jedino ptt ima računa, dale prvo slušaš reklame od 1-20 min dok se neki operater ne javi. a kad se jave onda te prebace na drugog operatera, iopet 5,4,3,2,1,1,1 na redu. A stručnost operatera , nema njihovu diplomu na uvid ali pretpostavljam da imaju ispisano tabelarno šta da rade sa korisnicima, Obično kažu resetujte ruter, iako ste ga resetovali, ili pročitajte mi postavke sa uredjaja ati im lepo smomeneč majku jer nemate internet. Onda to nekako proradi čim spustiš vezu. Da da, i znam kako to radi jer imam druga koji radio u ptt – u na adsl-u. Obično zaključe da ne radi spliter, e njega ti pošalju odmah besplatno ali platiš poštarinu, imam ih 3 ili 4.
  STRUČNOST: Mislim da nisu posebno stručni jer sam imao problem koji nisu mogli da reše.Naime pored IPTV-a tj TV-a sam ima LED svetlo, najobičnije na prekidače sa potenciometrom, čim ga upalim IPTV ne radi.
  PLAĆANJE: ako zakasnite sa uplatom isključe vas pa plaćate i posle troškove uključenja.
  DOBIJANJE UREDJAJA: Sve uredjaje preuzimate i plaćate i brzu poštu kao primalac i korištenje uredjaja
  CENA UREDJAJA: Nemojte uzimati njihove uredjaje ni za živu glavu jer je cena koriščenja duplo veća nego da isti kupite u prodavnici sa PDV-om
  CENA USLUGE: Samo treba da pogledate na internetu imate bar 4-5 povoljnijih provajdera tj sa nizom cenom i komletnijom uslugom
  UREDJAJ: Kineski
  KORISNICI:Svi u mom komšiluku su otkazali ORION, ja sam zadnji ostao
  OTKAZIVANJE: E tada nek Vam je Bog na pomoći. Najpre su mi rekli da nemogu jer ugovor tralala, pa kad su videli da ja nisam potpisao ugovor tj produženje zbog interneta koje nisam imao i svih gore navedenih problema onda su mi rekli da po njihom nepotpisanom ugovoru moram platiti 2 meseca korišćenja kao otkazni rok. Platio sam iako sam u medjuvremenu uveo već tada 20 mb interneta (tačno 20 mb koji ne koči pa mi je bilo malo čudno) I da Vratim Uredjaje KOJE SAM PLATIO SKUPLJE nego u bilo kojoj prodavnici.
  A onda te zovu bar petoro da provere zašto otkazuješ Orion.
  Uredjaje sam lepo spakovao IPTV, ruter, jedan spliter, u njihove kutije koje sam sačuvao, poslao na adresu koju su mi javili na Novom Beogradu AKSOM. Napominjem brzu poštu jer oni izdaju samo potvrdu o slanju paketa u kg.
  Posle desetak dana su me zvali iz Oriona da vratim uredjaje i obično provrere i obično je uredu pa me ostave na miru. Pa su me opet zvali i opet i na kraju sam im odgovorio da mi preostaje samo da kupim nove iptvie i da im vratim ali da mi garantuju da me više neće uznemiravati.
  MAFIA: Na kraju se me dali Mafijašima tj agenciji za naplatu koji te ne zovu već ti pošalju poruku da se javiš o svom trošku a ako se ne javiš onda te pitaju …. na kraju operaterka SWAMA kaze da joj nisam pri i da joj je jasno da nemam materijalne dokaze da je oprema vraćena i da moram da platim.
  Na mailove ne odgovaraju
  KOME DA SE ŽALIM

  Dragan Takić
  Vlasotince

  • Presao sam na orion sa kbc-interneta i total tv -televizije u pocetku je bilo sve ok ali kako je vreme odmicalo postali su isti i kao ovi sto sam otisaood njih.Sistem non stop baguje kad god upalis tv on ti odmah izbacuje promotivne pakete koji se dodatno naplacuju a posto imam decu moram da vodom racuna da ne stisnu slucajno.
   Kad zovnes korisnicki servis po pola sata si treci po redu na cekanju,kad prijavis da ti nista ne funkcionise operate kaze da je zabelezio i da ce ekipa izaci na teren da vidi u cemu je problem,njih nema dva meseca, opet zoves i sve iz pocetka.
   Jedva cekam da istekne ugovor da ih oteram u tri lepe.
   Za sad sve najgore o njima,sto dalje od njih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Isti slucaj,bio sa u inostranstvu,predali me uterivacima dugova i zbog 6.600 din mi treze 86.000 din sa pretnjom da ce da mi konfiskuju namestaj.Ako ste nasli neko resenje,molim vas da i meni kazete.zoranmilo [at] hotmail.com

 82. Bio sam korisnik Orion Telekoma 3 godine. I prezadovoljan sam njihovom uslugom.
  I rećiću vam ovo, sve vaše tehničke poteškoće koje imate sa Orionom nisu do njih, već do TELEKOMA.
  Jer svi ADSL provajderi koriste TELEKOMOVU infrastrukturu, što znači da koliko god ADSL provajdera vi promenili jedino drugačije što će biti je modem i to je sve.

  Preporučujem vam da zamenite kabal telefonski u ZIDU nekim kvalitetnijim, od utičnice telefonske do modema neka bude razdaljina u kablovima najviše 1.5 metar.
  Takođe očistite kontakte na žabicama iglom i poprskajte wd 40 sprejom…
  Pomoćiće vam da promenite modulaciju sa ADSL2+ na G.dmt ako npr nemate veću brzinu od 5MBPS ili 10, jer nema potrebe koristiti jače modulacije na malim brzinama, što je jača modulacija to je lošiji signal.

 83. Ako zelite da imate problema sa internetom i televizijom,ako zelite da Vam menjaju cene cesto-onda potpisite ugovor sa orionom(namerno mala slova,jer su oni mali.)

 84. Nemam reci…. moja najveća životna greška. .. smrdljivi,sugavi, raspali, buđavi. … neznan, ali zaista ne mogu da se setim kako ih nazvati… najgore govono ikada Orion

 85. Neozbiljni, spori u resavanju problema sa internetom. Bio sam dugogodisnji korisnik i tolerisao ih zato sto sam mislio da su i drugi provajderi isti. Nazalost grdno sam se varao
  Njihov slogan bi trebalo da bude : orion telekom – neozbiljna veza.

 86. Bežite od oriona glavom bez obzira, to su najveći banditi u ovoj banditskoj zemlji! Od prvog dana mi isporučuju manje od polovine brzine na koju su se ugovorom obavezali! Kad gledam tv, nemam internet, a kad krenem u veći DL, tv mi se potpuno blokira! Već 6 meseci mi uredno uzimaju pare za đubre koje mi isporučuju, a cela poslednja 3 meseca glumataju neka merenja, ispitivanja, provere, šalju sms-ove svakodnevno da testiram vezu jer su kao nešto sredili… da bi na kraju priznali da ne mogu da mi isporuče više od 5mbs! Od ukupno 6 meseci kako me pljačkaju, umanjili su mi samo poslednja 2 računa, i to samo za 30%! Na kraju su me danas potpuno isključili jer navodno nisam platio poslednju ratu aktivacije, a svaki račun plaćam tačno u minut! Da, ta đubrad jedina u zemlji naplaćuju AKTIVACIJU 5.000, i „uspostavu usluge korišćenja dodatnog stb uređaja“ 1.250 dinara! Ravno 6.250 dinara ni za šta!!! To je ološ i fukara kakvu nećete sresti dvaput u životu!

  DAKLE, BEŽITE OD ORIONA GLAVOM BEZ OBZIRA!!! OLOŠ I FUKARA!!!

 87. Kada potpišete ugovor sa Orionom znajte da ste sebe osudili na višegodišnje probleme,koji ne prestaju ni po isteku ugovora.

 88. Oni su olicenje svega sto u Srbiji ne valja! Net mi ne funkcionise vec nekoliko dana, zvao sam tehnicku podrsku, gomila nesposobnih ljudi koji ne nude nikakvo konstruktivno resenje. Kad sam predlozio da posalju nekog da proveri sve rekli su mi da je do mene i da ja nisam nesto dobro povezao (net je radio perfektno do jednog momenta). Na sajtu zvanicnom naravno ne postoji mogucnost komentarisanja jer bi propali za nedelju dana. Olos i lopovi!

 89. Potpisala sam ugovor sa njima na dve godine, sto je verovatno najveca greska koju sam mogla da napravim. Za to vreme je net nestajao na svaka 2 dana. Ali kulminacija se desila pre 3 dana kad je net iz cista mira nestao. Zvala sam tehnicku podrsku 3 puta (uvek su govorili istu stvar a nisu imali konkretno resenje) da bi me na kraju prebacili kod operatera (cini mi se da je bio Djordje) koji je, kada je video da ne moze da resi problem, jednostavno prekinuo vezu (!?). Mislim da mi jedino preostaje da im pretim tuzbom,pa ako oni ne mogu da ispune svoj deo iz ugovora, ne moram ni ja. Sve u svemu ako neko potpise ugovor sa njima, bolje je da skrati sebi muke pre nego sto krene u taj pakao.

 90. Imam uslugu orion trojka od 1899 din koja kosta 1899,30 din. od njihovih 111 tv kanala uvek fali nekoliko sa liste stim da je kvalitet slike daleko ispod ostalih kablovskih operatera, cak je i preko antene bolja slika nego njihova. Telefon ne koristim, ali sam probao i radi normalno. od
  Od ovih 20MBs sto nude to je samo sarena laza za malu decu jer su meni poslali ugovor koji je potpisao kurir jer nije hteo da saceka da dodjem sa posla ili da osavi kuci pa da sutradan vrati nazad u kome pise +7 i protok je stvarno uvek izmedju 6 i 7MBs
  Korisnicka podrska je tada rekla da ne postoje tehnicke mogucnosti za vecu brzinu i da u tom paketu ide trojke ide brzina 8Mbs.
  Sada posle 10 meseci koriscenja (sa mojom opremom posto je njihova kasnila 3-4 i kad je stigla radila 1 dan i onda po prijavi kvara cekao sam 2 meseca i nista i orao sam da im odnesem opremu i BG 70km od mene da je oni ponovo podese posto nije moglo ovako na daljinu sad to sve funkcionise) da nastavim posle 10 meseci koriscenja vidim da nude wi fi brzine 20mb i vece nazvao sam ih da vidim da li sada postoji tehnicka mogucnost na sta mi je receno da je moni 7+1 tj 8mb sto znaci 7 za internet i 1 za tv, a ako hocu vecu brzinu onda moram da menjam paket na skuplji
  TOLIKO O TOJ NJIHOVOJ REKLAMI ZA ORION TROJKU.

 91. Имам Орион телеком ТВ и АДСЛ интернет скоро годину дана. После овог искуства се гризем што сам под уговором још нешто више од годину и што не могу да прекинем ову агонију, веза ми се свакодневно прекида… Избор ТВ програма је у реду али квалитет везе је најгори који сам досад имао, после неколико АДСЛ и кабловских провајдера!

  • Ne zelim da pricam kako mi radi i kakve probleme imam samo ZELIM DA IM OVAKO KUCI RADI INTERNET I TV KAO STO MENI RADI OVA POSLEDNA 3 MESECA….LOPOVI

  • Isti slucaj…placam 2600 a tv i internet a ne dobijem nista….najgori su…a pri tom zovem po 10 puta mesecno i dok sacekam red pa se jave operateri…meni tel. racun jos 2000 i dokle…lopoviii

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *