5x više internet protoka na vašem telefonu!

0

Da li ste postpaid korisnik? Imate ograničen broj megabajta, i brzo ih potrošite? Ili kao pripejd korisnik kupujete megabajte na određeni broj dana ali ih brzo potrošite? Postoji rešenje! I do 5x više protoka za svakoga, za sve mreže na svetu! Kako? Odgovor dolazi u obliku mobilnih aplikacija „Onavo Extend“ i „Opera Max„.

Ove aplikacije rade na prostom principu: upit koji korisnik pošalje za neki sajt ide prvo do mobilnog operatera, dalje se prosleđuje do servera, i vraća se korisniku koji za rezultat vidi taj sajt u internet pregledaču. Ove aplikacije presreću sav saobraćaj, kompresuje ga, i tako kompresovane podatke vraćaju korisniku. Na taj način se mnogo manje podataka prenese, i samim tim se uštedi na megabajtima.

onavo-tour

Sve što korisnik treba da uradi jeste da instalira aplikaciju, odobri aplikaciji da napravi VPN na uređaju, i uživa u dodatnim megabajtima. Aplikacije rade u pozadini, a korisnik ne mora ni da ih podešava. Kod Opera Max aplikacije potrebno je odabrati na kojim mrežama želite da uštedite protok – WiFi i/ili 3G (i 4G).

Takođe, aplikacije poseduju statistiku tako da korisnik može u svakom trenutku pogledati koliko je megabajta uštedeo, na kojim aplikacijama, u kom vremenskom periodu itd.

Napomena: Android će Operu Max prepoznati kao aplikaciju koja troši mnogo baterije, ali to nije tačno. Postoji detaljno objašnjenje za to – http://www.opera.com/help/max/android#battery

Onavo Extend možete preuzeti za Android 4.0+ i iOS uređaje – http://www.onavo.com/

Opera Max je dostupna samo za Android – http://www.opera.com/mobile/max

 

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.