5G mreža će razviti brzinu i do 800Gbps!

5g-network

Prošle godine je Samsung testirao 5G mrežu na brzini od 1Gbps, a mediji su prenosili kako bi ovom brzinom mogli da se preuzmemo film u visokoj definiciji za pola minuta. Sada, brzinom od 800Gbps bi mogli da preuzmemo 33 HD filma za sekundu!

ITU (međunarodna telekomunikaciona unija) je rekonstruisala delove radio mreže koji se koriste za 3G i 4G, što će svakako olakšati uključivanje i 5G mreže. 5G mreža će omogućiti da se povežu „inteligentni gradovi“, da se pojave pametna vozila kojoj ne trebaju vozači, da se sve upravlja daljinskim putem, i naravno veća brzina interneta za krajnjeg korisnika.

Pretpostavlja se da će do 2020.-te godine na internet biti povezano od 50 do 100 milijardi uređaja. Konekcije će raditi na različitim frekventnim opsezima, te će uređaji imati 3 opcije da ih menjaju, što bi trebalo da omogući rasterećenje frekvencija.

itsvet.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *