Android SDK

Android SDK (Android software development) je nešto što morate instalirati ako želite da počnete sa izradom Android aplikacija. Android SDK sadrži sve alate koji su vam potrebni, što uključuje: debugger, biblioteke, handset emulator baziran na QEMU, dokumentaciju, primere kodova… Podržan je na Linux, Max OS X 10.5.8 i jačim verzijama, kao i na Windows operativnim sistemima.

Ako želite da počnete sa izradom Android aplikacija, prvo preporučujem da prođete kurs Java programskog jezika, zatim tutorijale za izradu Android aplikacija, a zatim možete instalirati Android Studio.

Android Studio je nedavno ažuriran na verziju 1.0 sa mnoštvom novina i unapređenja. Dok nije postojao Android Studio, uglavnom se koristio Eclipse, mada i sada se koristi. Android Studio, kao i Eclipse, sadrži i vizuelni uređivač pa tako možete prevlačiti elemente i programirati ih.

Kada instalirate Android SDK, morate preuzeti neophodne fajlove. Videćete spisak Android verzija koje možete preuzeti, i u zavisnosti za koju verziju razvijate aplikaciju, tu preuzimate plus novije. Dakle, ako želite da vaša aplikacija cilja što veći broj korisnika, odabraćete starije verzije. Ali, onda će se broj mogućnosti, novina, smanjiti.

Ovako izgleda SDK manager gde upravljate paketima:

android-sdk-manager

Ovo je Android Studio 1.0:

android-studio

Korisni linkovi:

Java kurs

– Tutorijali

Android Studio + SDK

Android SDK

Eclipse

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *