Gangnam Style pokvario Youtube brojač pregleda!

gangnam-style-broke-youtube

Da, dobro ste pročitali – pokvario. O čemu se zapravo radi? Popularna pesma „Gangnam Style“ je oborila rekord u broju pregleda, a sada je uspela i da pokvari brojač. Možda zvuči smešno, ali tako je.

Naime, pesma je dostigla maksimalan 32-bitni broj, a to je 2,147,483,647 i tako uspela da pokvari sam brojač koji ne može dalje da broji. Youtube se oglasio na društvenoj mreži Google+ gde su potvrdili sve to, i naveli da će ažurirati brojač na 64-bita.


Ako biste prešli na broj pregleda ispod klipa, brojevi bi počeli da se vrte i prelazili bi u negativne, što možete pogledati na animaciji ispod.

gangnam-style

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *