[Unofficial] Android 5.0 Lollipop za Galaxy S2 [I9100]

2

lollipop-galaxy-s2

Galaxy S2 je bio Best Buy Android telefon u vreme kada se pojavio, 2011. godine. To je jedini Android telefon koji je dobio 3 zvanične verzije: Gingerbread (GB), Ice Cream Sandwich (ICS) i Jelly Bean (JB). Nakon toga, nastavljeno je ažuriranje preko AOSP, pa smo do sada mogli da koristimo KitKat bez problema. Danas, ovaj model je dosegao do verzije 5.0 zahvaljujući ogromnoj podršci koju ima po forumima.

CyanogenMod (CM) verzija 12 i OMNI HOMEMADE su dva ROM-a bazirana na Android 5.0 verziji za Galaxy S2 koji se aktivno ažuriraju, apolako se priključuju i drugi. Za sada, oba mogu da se instaliraju (Flash) i rade bez većih problema. Manjih grešaka ima, ali ono glavno, za normalno funkcionisanje telefona, radi: kamera, wifi, mreža, BT, zvuk, vibracija…

CM12 je u Beta, a OMNI u Alpha fazi, pa preporučujem da pre probate CM12. Ali, na sopstvenu odgovornost!

Ako želite da instalirate Android 5.0 Lollipop na svoj Galaxy S2 (I9100), ispratite uputstva koja se nalaze na XDA forumu.

CM12:

Link XDA – http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/development-derivatives/rom-cyanogenmod-12-t2955551

Video:

OMNI:

Link XDA – http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/development-derivatives/wip-omni-5-0-homemade-t2948401

Video:

Odricanje odgovornosti: sve što radite, radite na sopstvenu odgovornost! Ja nisam odgovoran za eventualne štete nastale nad uređajem korišćenjem softvera u ovom tekstu.

Slika: CM12 xda

Povezano:
2 komentara
  1. Miroslav Miki Petković kaže

    Da li ovaj postupak rutovanja i instalacije ovog roma moze da se primeni i na Samsungu S2 Plus GT-I9105P?

    1. Stefan M. kaže

      Ovo nije instalacija već update, ali sam objasnio kako ide i instalacija. U suštini, ako imaš custom recovery, instalacija ROM-a ide na isti način, samo moraš ROM baš za I9105P,ovaj je samo za I9100.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.