[Android] Cannot Connect To Camera – rešenje

1

can't connect to camera android

Cannot Connect To Camera je poruka koja se nekad pojavi kada aplikacija za slikanje ne uspe da se poveže sa kamerom. Šta tada raditi?

Postoji svega nekoliko opcija koje možete pokušati.

1) Prebacite se na neku drugu aplikaciju, a zatim se vratite (sa Back) na aplikaciju kamere. Opet Back da izađete iz kamere, pa je ponovo pokrenite. Ovo retko kad uspe, ali je najbrži način.

2) Pogasite sve aplikacije koje koriste kameru. Uđite u potrošnju baterije (Settings>Battery) i ugasite proces „mm-qcamera-daemon“ ako postoji. Pokrenite aplikaciju kamere ponovo i vidite da li je problem rešen.

3) Zaustavite aplikaciju kamere: Settings>Apps>All>Camera>Force close>Clear cache, a zatim ponovo pokrenite. Ako problem nije rešen, ostaje vam još jedna opcija.

4) Restartujte uređaj. Ovo radi uvek, ali i najduže traje. Ako se ni tad ne reši, postoji mogućnost da je hardverski problem, ili možda softverski. Redovno ažurirajte sistem.

Povezano:
1 komentar
  1. Goran Krstičević kaže

    Imao sam ovaj problem na Sony Xperia M2 D2303 uređaju (Android 4.4.2). Jedina metoda koja je pomagala je bila restart uređaja. Iskreno, prve dvije metode nisam pokušavao. Treća metoda mi nije pomogla – kada bi zaustavio aplikaciju kamere i pokušao ponovno pokrenuti aplikacija bi izbacila nekakvu pogrešku i nakon zaustavljanja više ju nisam bio u mogućnosti pokrenuti. Međutim, nakon nadogradnje na Android 4.4.4 problem je nestao.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.