[Android] Cannot Connect To Camera – rešenje

can't connect to camera android

Cannot Connect To Camera je poruka koja se nekad pojavi kada aplikacija za slikanje ne uspe da se poveže sa kamerom. Šta tada raditi?

Postoji svega nekoliko opcija koje možete pokušati.

1) Prebacite se na neku drugu aplikaciju, a zatim se vratite (sa Back) na aplikaciju kamere. Opet Back da izađete iz kamere, pa je ponovo pokrenite. Ovo retko kad uspe, ali je najbrži način.

2) Pogasite sve aplikacije koje koriste kameru. Uđite u potrošnju baterije (Settings>Battery) i ugasite proces „mm-qcamera-daemon“ ako postoji. Pokrenite aplikaciju kamere ponovo i vidite da li je problem rešen.

3) Zaustavite aplikaciju kamere: Settings>Apps>All>Camera>Force close>Clear cache, a zatim ponovo pokrenite. Ako problem nije rešen, ostaje vam još jedna opcija.

4) Restartujte uređaj. Ovo radi uvek, ali i najduže traje. Ako se ni tad ne reši, postoji mogućnost da je hardverski problem, ili možda softverski. Redovno ažurirajte sistem.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Imao sam ovaj problem na Sony Xperia M2 D2303 uređaju (Android 4.4.2). Jedina metoda koja je pomagala je bila restart uređaja. Iskreno, prve dvije metode nisam pokušavao. Treća metoda mi nije pomogla – kada bi zaustavio aplikaciju kamere i pokušao ponovno pokrenuti aplikacija bi izbacila nekakvu pogrešku i nakon zaustavljanja više ju nisam bio u mogućnosti pokrenuti. Međutim, nakon nadogradnje na Android 4.4.4 problem je nestao.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *