[Facebook] Kako prijaviti „Clickbait“ objave?

Znate za one „clickbait“ objave kojima u naslovu piše „..nećete verovati šta se dogodilo..“, ili „..ono što je usledilo je šokoralo…“ i slične? E pa uskoro ih više nećete videti!

clickbaiting4

Facebook je uveo opciju pomoću koje možete prijaviti takvu objavu. Vremenom će njihov algoritam postati „pametniji“ pa će sam uklanjati takve objave iz News Feed-a.

Update 2019: njihov algoritam jeste postao „pametniji“ kao što su najavili, ali svakako je još uvek potrebna pomoć korisnika u detektovanju ovakvih objava!

Ovakve objave se nazivaju još i „clickbait“ jer pokušavaju da „upecaju“ što više korisnika da kliknu, a kad uđu nema ništa pametno ili je neka promocija, obmana i slično.

Clickbait objave možete prijaviti na sledeći način:

1) kliknite na tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu objave

2) zatim na „Find suport or report post

prijavi clickbait

 

3) odaberite opciju „False News

4) Kliknite „Send“

 

 

prijavi clickbait

I to je to! Što više ljudi bude prijavljivalo Clickbait objave, manje će ih biti.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *