Kako ažurirati Windows 7 i 8 na 10

3

Microsoft je istakao da će ažuriranje na Windows 10 biti besplatno za korisnike Windows 7, 8 i 8.1 verzija. Ako imate neku od ovih verzija Windows sistema, možete već sada ažurirati na 10, ali Tehnical Preview.

To znači da možete instalirati Windows 10 pre nego što se zvanično pojavi, ali ćete možda nailaziti na greške i nestabilnosti u radu samog sistema. Ipak, kako smo sve bliži danu kad će Windows 10 biti i zvanično predstavljen, Tehnical Preview ima sve manje grešaka. Za to su jednim delom zaslužni i sami korisnici koji su ovu verziju instalirali još prošle godine i slali povratne informacije. To možete i vi sada raditi, te pomoći u usavršavanju sistema.

Evo jednostavno uputstvo kako da ažurirate svoj Windows 7, 8 ili 8.1 na Windows 10:

0) Sačuvajte podatke sa Windows particiji za svaki slučaj ako slučajno nešto krene naopako. Ali, kada ažurirate na Win 10, podaci ostaju! Backup je za svaki slučaj.

1) Prijavite se u Windows Insider program te preuzmite jednu alatku od 10mb i pokrenite je dvoklikom na istu.

2) Sada će biti zatraženo da ponovo pokrenete sistem – uradite tako. Sačekajte da se sistem ponovo podigne.

3) Odmah pri startovanju sistema dočekaće vas prozor sa ažuriranjima gde ćete videti dugme „Install„. Ako piše da nema ažuriranja, kliknite na „Check..“ u gornjem levom uglu.

windows10-update

4) Nakon toga kreće preuzimanje i instaliranje ažuriranja veličine nešto manje od 3GB

windows10-update

5) Kada se to sve završi, ponovo pokrenite sistem i dočekaće vas Windows 10 sa svim podacima i programima koje ste imali.

Windows 10 nije ništa hardverski zahtevniji od Windows 7 tako da će vam raditi ako je radio Windows 7 bez problema.

Izvor: baguje.com

Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (3)