Kako hakovati WiFi pomoću Android uređaja

Kako hakovati wifi“ – jedno je od čestih pitanja koje dobijam pa sam rešio da ovde predstavim neke aplikacije za Android koje mogu pomoći u tome.

Odmah da napomenem: u ovom tekstu nećete saznati kako da hakujete WiFi šifru, već kako da hakujete ostale korisnike na toj mreži. Ako ipak želite da hakujete WiFi šifru, potražite OVDE uputstvo.

Dakle, sledi spisak nekih popularnih besplatnih aplikacija koje u sebi imaju opcije za hakovanje, ometanje, osmatranje drugih uređaja koji su prikačeni na istoj WiFi mreži kao i vi. Za sve aplikacije vam je potreban ROOT.

1) dSploit

Ovo je možda i najpopularnija besplatna aplikacija koja ima više funkcija, među kojima su i: Brute force napad na router, MITM za sve uređaje na mreži, Sniff za sve uređaje na mreži, Port Scanner, Packet Forger… Možete i diskonektovati sa mreže trenutno konektovane uređaje, postaviti neku sliku koja će se svima pojavljivati umesto svih slika na svim web stranicama, „ubrzigati“ neku skriptu, zameniti sve Youtube klipove sa nekim po izboru, i tako dalje.

dsploit2

dsploit2

2) WiFi killer

Ova aplikacija jednostavno skenira sve povezane uređaje na WiFi mrežu i izbacuje ih DoS napadom. Možete selektovati sve, ili samo određene.

wifi-kille wifi-kille wifi-kille

3) Intercepter-ng

Packet Sniffer aplikacija koja krade kolačiće uređaja konektovanih na WiFi mrežu. Pa tako možete uključiti Sniff i čekati da se neko uloguje na neki online nalog. Tada aplikacija krade kolačić sa podacima za prijavljivanje i možete ući na nalog bez znanja tih podataka. Ovo je ujedno i najbolja Packet Sniffer aplikacija za Android uređaje koja je dostupna i na Play Store.

intercepter-ng

intercepter-ng

4) Droidsheep

Kao što je Firesheep dodatak za Firefox, Droidsheep je aplikacija za Android. Ova aplikacija takođe krade kolačiće korisnika koji su se prijavili na neki sajt, i možete ih iskoristiti da se ulogujete bez znanja podataka za prijavu.

droidsheep

5) FaceNiff

Radi na istom principu kao i prethodna, samo što je za Facebook, Youtube, Myspace, Twitter, Amazon.. i još neke poznate sajtove.

faceniff

6) zANTI

Od nedavno su se zANTI i dSpoloit udružili i nastala je aplikacija zANTI2. Ipak, ja još uvek koristim dSploit, a vi probajte obe pa koja vam više odgovara.

zanti-android

7) Router Keygen

E ova aplikacija može da provali WiFi šifru, ali samo ako ti podaci nisu menjani, već automatski generisani. Mnogi routeri imaju algoritam pomoću kojeg generišu SSID i WiFi Password na osnovu MAC adrese, tako da ti podaci mogu biti krekovani pomoću ove aplikacije.

router-keygen-android

Odricanje odgovornosti: ovaj članak je pisan u edukativne svrhe kako bi korisnici mogli da ispituju sigurnost bežičnih WiFi mreža, a takođe i da sami sebe zaštite. Autor ovog teksta nije odgovoran za eventualne štete i posledice nastale usled korišćenja alata iz ovog teksta.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

6 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *