Kraj besplatne podrške za Windows 7

0

Microsoft je 13. januara tekuće 2015. godine obustavio slanje noviteta za Windows 7, kao i pomoć i podršku za njegove korinike. To znači da oni koji još uvek koriste Windows 7 neće dobijati besplatno rešenja za probleme na tom sistemu, kao ni novitete kroz ažuriranja, već samo zakrpe za nove sigurnosne propuste koji se pojave.

Windows-7-support

Windows 7 je predstavljen pre 6 godina, i vrlo je brzo postao popularan zbog njegovog konfornog korisničkog interfejsa i korisnih mogućnosti. Prodat je u više od 100 miliona primeraka za 6 meseci, što opet dokazuje da je taj Windows 7 bio pun pogodak nakon manje uspešne Viste.

Windows 10 je najavljen za drugu polovinu 2015. godine, a dosadašnji utisci od korisnika koji su testirali Developer preview verziju su pozitivni. Verujem da će Win 10 biti dosta popularniji od „Osmice“, ali ostaje nam da vidimo.

Windows 7 korisnici se mogu strpeti još malo i sačekati „Desetku“, ili preći na „Osmicu“ radi postepenog prilagođavanja.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.