YotaPhone – smartphone sa 2 ekrana

YotaPhone nije samo još jedan u nizu smart uređaja koji ima odlične performanse i velik ekran. Ovaj telefon ima 2 ekrana: jedan regularni – napred, i još jedan low-power na poleđini.

Taj drugi ekran je glavni akcenat na ovom telefonu jer se razlikuje od standardnog. Pored toga što se nalazi na poleđini, i od drugačijeg je materijala, taj ekran troši jako malo električne energije. Zbog toga je pogodan za prikaz osnovnih informacija dok je telefon ugašen, kao što su sat, datum, vremenska prognoza, obaveštenja…

 

Ali, pored toga, na tom ekranu možete raditi isto što i na regularnom: pisati poruke, gledati Google mapu, koristiti navigaciju, čitati novosti sa društvenih mreža, i tako dalje.

Sam softver je odlično prilagođen za korišćenje drugog ekrana, pa tako u par koraka možete poslati trenutnu aplikaciju na zadnji ekran i tamo je koristiti, ili postaviti neku sliku za Cover, čak i slajd slika. Ali, to nije sve, postoji funkcija koja produžuje trajanje baterije, kada je pri kraju, tako što sve prebacuje na zadnji, tj. low-power, ekran.

YotaPhone 2 ima unapređen ekran i jači hardver, a osnovne specifikacije slede:

OS
Android™ 4.4, KitKat®

CPU
Qualcomm® Snapdragon™ 801 2.2 GHz quad-core

MEMORY
2GB RAM, 32GB eMMC

CAMERA
Main: 8MP AF, LED Flash
Front: 2.1MP

COLOUR SCREEN
5” AMOLED
Full HD 1920×1080
16M colors
full capacitive touch
442ppi
Corning Gorilla glass 3

ALWAYS-ON SCREEN
4.7”
Electronic Paper Display
960×540
16-level gray scale
full capacitive touch
235ppi
Corning Gorilla glass 3

POWER MANAGEMENT
2500mAh
Wireless charging

Ostatak specifikacija na zvaničnom sajtu – https://yotaphone.com/gb-en/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *