5 fenomenalnih Android aplikacija za kameru

Postoji dosta Android aplikacija za kameru koje su manje poznate a opet veoma dobre i funkcionalne. Zato sam sastavio listu od 5 takvih aplikacija.

1) Camu – free

Camu je najmanja aplikacija za kameru za Android koja postoji. Ali, pored toga, ova kamera slika veoma brzo, čak i na sporijim uređajima. Recimo, na SGS2 slika za 1 sekundu sa sve blicem, dok obično traje oko 4-5 sekundi. Ali ni to nije sve, aplikacija poseduje live filtere i snimanje video zapisa. Veoma je lagana i jednostavnog dizajna, a opet funkcionalna. Ne poseduje previše opcija pa je idelana za slikanje i snimanje na brzinu.

camu-camera-android

2) Focal – free

Ovo je Open Source kamera koja je bila u centru pažnje kada se pojavila, ali se sada manje priča o njoj jer se nije više od godinu dana ažurirala. Ipak, rešio sam da je stavim na spisak jer ima dosta opcija, besplatna je, lagana, ima lep korisnički interfejs, efekte, zvuke… Takođe je malo brže slika od default aplikacija na sporijim uređajima.

focal-beta-android

3) Fast Burst Camera – free

Ova aplikacija slika i do 30 slika u sekundi! Tako možete neki momenat uslikati 30 puta i kasnije odabrati najbolju sliku. Takođe, aplikacija nudi i alat za kreiranje GIF animacija.

fast-burts-camera-android

4) Camera51 – free

Ako ne znate da odredite savršen kadar, ova aplikacija će vam u tome pomoći. Dovoljno je da izaberete do 3 objekta za koje želite da budu u fokusu, a aplikacija će vam pokazati kako da pozicionirate kameru za savršen kadar. Aplikacija prepoznaje objekte, lica, linije i za rezultat dobijate savršen kadar na kome će se svi bitni objekti i subjekti videti.

camera51-android

5) Manual Camera – 2.95$

Nije besplatna ali je vredna pomena jer je zaista odlična. Samo ime joj kaže da pomoću nje možete ručno podesiti sve: Shutter Speed, Focus Distance, ISO, White Balance, Exposure Compensation… I ova aplikacija ima povećanu brzinu slikanja. Ali, radi samo na Android 5.0+ i zahteva Camera2 API, tako da je veoma mali broj uređaja podržan.

manual-camera-android

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *