Youtube od sada podržava 360-Degree video snimke!

360-video-youtube

360-Degree slike, ili sfere, su postale standard, Google Street View tehnologija se bazira na njima. Ali, Google je išao korak dalje i na svom video servisu Youtube omogućio 360-Degree video snimke. Zvuči neverovatno? Probajte! Otvorite Chrome, pustite neki od video klipova sa liste, kliknite na sliku i okrećite je.

Ali, to nije sve. Najnovija verzija Youtube aplikacije za Android uređaje takođe ima podršku za ove video snimke. Dovoljno je da pustite video sa gornje liste i pomerate uređaj. Podržava 4.1+ Android sistem, a možete preuzeti sa sledećeg linka – Apkmirror

Kvalitet snimka ide i do 4K ali za snimanje je potrebno imati specijalne kamere koje podržavaju snimanje sfernih video klipova. Google preporučuje Bublcam, Giroptic’s 360cam, IC Real Tech’s Allie, Kodak’s SP360, RICOH THETA.

Izvor: Androidpolice.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *